Un deputat elveţian ameninţă că va publica numele unor personalităţi germane cu conturi în Elveţia

Un deputat elveţian a ameninţat că va divulga numele personalităţilor publice germane care au conturi secrete în Elveţia în cazul în care Germania va cumpăra o listă cu date bancare ale unor suspecţi de fraudă fiscală, furată în Elveţia, relatează AFP, citând cotidianul Bild.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Un deputat elveţian ameninţă că va publica numele unor personalităţi germane cu conturi în Elveţia

Un deputat elveţian ameninţă că va publica numele unor personalităţi germane cu conturi în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Germania cumpără datele bancare furate, vom face demersuri pentru a modifica legea astfel încât să fie date publicităţii toate conturile elveţiene deţinute de personalităţi germane care ocupă funcţii publice", a afirmat consilierul naţional Alfred Heer, reprezentant al Uniunii Democratice de Centru (UDC).

"Surse apropiate sectorului financiar elveţian dispun de indicaţii conform cărora responsabili politici şi judecători germani au avut conturi sau fundaţii în Liechtenstein sau în Elveţia", afirmă Bild.

La rândul său, Frankfurter Rundschau a anunţat sâmbătă că un multimilionar german a depus la Parchetul din Frankfurt o plângere pentru "fraudă, abuz de încredere şi tentativă de coerciţie" împotriva conducerii filialei germane a băncii elveţiene UBS.

Reclamantul, un întreprinzător care a solicitat păstrarea anonimatului, susţine că banca i-a propus să comită o fraudă împotriva Fiscului.

UBS a declarat că a declanşat o anchetă internă şi intenţionează să ia măsuri în cazul în care acuzaţiile se vor adeveri.

Germania a anunţat, la începutul lunii februarie, că intenţionează să cumpere, de la un informator din Elveţia, un CD care conţine numele unor suspecţi de fraudă fiscală.

Potrivit presei internaţionale, informatorul ar fi cerut 2,5 milioane de euro pentru datele privind conturile din Elveţia a 1.500 de germani suspectaţi de evaziune fiscală. Autorităţile din Germania ar urmări astfel să obţină un beneficiu de 100 milioane euro la bugetul de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici