- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un dezastru nuclear în Mare Britanie, evitat de un angajat
Decizia unui angajat de a folosi spălătoria centralei nucleare din Marea Britanie unde acesta lucra a dus la evitarea unui dezastru nuclear în ianuarie 2007, el observând atunci o scurgere la un rezervor de răcire, se arată într-un raport de securitate, citat de Daily Mail, în ediţia electronică.
Un dezastru nuclear în Mare Britanie, evitat de un angajat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Până când a dat alarma, peste 180.000 de litri de fluid radioactiv s-au scurs printr-o crăpătură produsă într-o ţeavă, o parte din această cantitate ajungând în Marea Nordului.
Deşi nivelul apei în rezervor scăzuse cu peste 30 de centimetri, nici unul dintre sistemele sofisticate de alarmă de la centrala nucleară de pe coasta Suffolk nu a detectat-o. Următoarea verificare programată urma să aibă loc în zece ore, până atunci nivelul putând să scadă destul de mult pentru a provoca o supraîncălzire sau chiar un incendiu, ce ar fi dus la răspândirea unei cantităţi de material radioactiv de-a lungul întregului ţărm, punând în pericol sute de vieţi omeneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Incidentul a avut loc la 7 ianuarie 2007, la câteva zile după ce centrala fusese închisă pentru a fi desfiinţată.
Raportul subliniază că a existat un răspuns rapid la nivelul conducerii: "Singura acţiune bună observată a fost aceea că atunci când angajatul a dat alarma, operatorii au părut să reacţioneze foarte bine şi să evite transformarea unui eveniment semnificativ într-un eveniment foarte grav, extins în afara centralei".
Potrivit raportului, scurgerea a avut un efect minor asupra mediului, reprezentând o fracţiune din limita anuală de deversare a centralei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO