Un elev în vârstă de 16 ani l-a sunat pe Valls şi i-a cerut să-l ajute la o temă pentru acasă

Un elev parizian în vârstă de 16 ani a ales să ignore Wikipedia şi Google şi să-l sune, în schimb, pe mobilul personal, pe premierul francez Manuel Valls, pentru a obţine informaţii din interior pentru o prezentare, la şcoală, pe teme politice, relatează portalul TheLocal.fr.

Urmărește
457 afișări
Imaginea articolului Un elev în vârstă de 16 ani l-a sunat pe Valls şi i-a cerut să-l ajute la o temă pentru acasă

Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cine spune că tinerii din ziua de azi nu sunt descurcăreţi? comentează portalul, lăudând "hotărârea neobişnuită" a elevului de a merge direct la sursă pentru un proiect şcolar despre politică la care lucra prietena sa.

Băiatul a reuşit să facă rost de numărul mobilului lui Valls în urmă cu un an, de la partenerul mamei sale, un parlamentar, scrie ziarul Le Figaro.

El a schimbat chiar câteva SMS-uri cu premierul la vremea respectivă.

Săptămâna trecută, când şi-a dat seama că poate obţine ajutor pentru prezentare, băiatul a decis să nu caute pe Internet, aşa cum ar fi procedat colegii săi, ci să pună mâna pe telefon şi să-l sune pe Valls.

"Mi-am spus: «am să-l sun şi am să văd ce are de spus»", a declarat elevul pentru ziar. "Dacă nu răspunde, nu e nicio mare scofală, voi pierde cinci minute din viaţă", a adăugat el.

Însă Valls i-a răspuns prompt, scrie ziarul, dar părea prea ocupat cu conducerea ţării să-i fie de ajutor în proiect.

"Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta. Dacă aş face-o, nu aş putea să-mi fac treaba", i-a scris Valls. "Dar lasă-mi un SMS, dacă tot ai numărul meu, şi am să văd ce pot face", a adăugat el.

Însă premierul nu i-a mai răspuns băiatului, iar prietena acestuia a rămas fără perspectiva din interior a şefului Guvernului.

Cu toate acestea, premierii francezi nu-i lasă întotdeauna cu mâna goală pe elevi, scrie The Local.

Fostul premier Jean-Marc Ayrault a răspuns, la începutul lui 2014, rugăminţii unui student, pe Twitter, căruia i-a trimis informaţii despre Acordurile de la Matignon - un set de acorduri din 1936 între sindicate şi statul francez - şi i-a urat succes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici