Un elicopter s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul, provocând moartea a zece persoane

Un elicopter turc din cadrul Forţei internaţionale a NATO (ISAF) s-a prăbuşit vineri la periferia capitalei afgane Kabul, provocând moartea a cel puţin zece persoane, între care şi civili, a anunţat poliţia locală.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului Un elicopter s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul, provocând moartea a zece persoane

Un elicopter s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul, provocând moartea a cinci persoane (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Poliţia, ISAF şi Turcia, care au confirmat prăbuşirea elicopterului, nu au indicat cauza prăbuşirii.

"Este vorba despre un elicopter turc. Până în prezent am găsit zece cadavre, între care cele ale unui număr de opt străini, posibil turci", a declarat un reprezentant al poliţiei de la Kabul, Mohammad Zaher.

"Un elicopter s-a prăbuşit peste o casă din districtul Bagrami", anunţase anterior comandantul poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, adăugând că aparatul a luat foc după ce s-a prăbuşit.

Cel puţin trei civili au fost ucişi, "două femei şi un copil", ale căror cadavre au fost găsite sub dărâmături, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Sediq Sediqqi.

La Ankara, Ministerul turc al Afacerilor Externe a confirmat că este vorba despre unul dintre aparatele sale. ISAF a confirmat de asemenea că este un elicopter al său, fără a preciza însă cărui stat îi aparţine.

Accidente de elicopter se înregistrează în mod frecvent în Afganistan, în special în cazul aparatelor Forţei internaţionale a NATO (ISAF), care susţine guvernul în faţa rebeliunii conduse de talibani.

În august 2011, un elicopter Chinook american a fost doborât în apropiere de Kabul de talibani, un lucru foarte rar de la începutul conflictului în 2001. Opt afgani şi 30 de americani, dintre care 22 de membri ai unităţii de elită Navy Seal care l-a eliminat pe Osama ben Laden, au murit atunci, în evenimentul cel mai mortal pentru americani din cei zece ani de război afgan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici