Un fost ministru japonez îşi anunţă candidatura pentru a fi succesorul lui Fumio Kishida

  • Fostul ministru japonez al Apărării, Shigeru Ishiba, a declarat sâmbătă că va candida în cursa prezidenţială a partidului de guvernământ din septembrie.
  • Este a cincea şi „ultima” sa încercare de a prelua conducerea Partidului Liberal Democrat, aflat la guvernare, şi a Japoniei.
Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru japonez îşi anunţă candidatura pentru a fi succesorul lui Fumio Kishida

Un fost ministru japonez îşi anunţă candidatura la succesiunea lui Fumio Kishida

Shigeru Ishiba, fost ministru al Apărării din Japonia, a declarat sâmbătă că va candida, pentru a cincea oară, la alegerile pentru şefia Partidului Liberal Democrat, aflat la putere, care vor avea loc pe 27 septembrie. Scrutinul va desemna un succesor al premierului Fumio Kishida, scrie Reuters.

Ishiba a declarat pentru publicaţia Kyodo News că scutinul din 27 septembrie va fi „punctul culminant” al carierei sale politice de 38 de ani. Ministrul digital Taro Kono, în vârstă de 61 de ani, pe care Ishiba l-a susţinut în alegerile anterioare, este aşteptat să îşi anunţe luni intenţia de a candida din nou.

„Mă voi întoarce de unde am plecat şi îmi voi dedica totul” viitoarelor alegeri, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Actualul premier al Japoniei, Fumio Kishida, a anunţat în luna iulie că nu va candida din nou la alegerile din septembrie, punând capăt unui mandat de trei ani care a fost marcat de scandaluri politice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici