Un fost oficial CIA, inculpat pentru divulgare de informaţii secrete

Un fost oficial CIA a fost pus sub acuzare, luni, pentru divulgare de informaţii secrete jurnaliştilor, dezvăluind inclusiv numele unor colegi care lucrau sub acoperire şi informaţii despre interogarea unui membru al-Qaida, anunţă Departamentul american al Justiţiei

Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Un fost oficial CIA, inculpat pentru divulgare de informaţii secrete

Un fost oficial CIA, inculpat pentru divulgare de informaţii secrete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

John Kiriakou, angajat al CIA în perioada 1990 - 2004, va fi prezentat luni după-amiază unui tribunal federal din statul american Virginia pentru a fi pus sub acuzare în mod oficial, precizează instituţia.

Bărbatul este acuzat că a dezvăluit identitatea a doi agenţi care lucrau sub acoperire. "Protejarea informaţiilor clasificate, în special a identităţii ofiţerilor CIA implicaţi în activităţi sensibile, este esenţială pentru garantarea siguranţei agenţilor de informaţii şi securităţii naţionale", a explicat secretarul Justiţiei, Eric Holder.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici