- Home
- Externe
- KIEV, (03.05.2015, 11:59)
- Valentin Vidu - Mediafax
Un fost ofiţer FSB care s-a alăturat grupării Sector Dreapta a obţinut cetăţenia ucraineană
Un fost ofiţer din cadrul Serviciului rus de securitate FSB, Ilia Bohdanov - care a dezertat vara trecută, s-a alăturat unui batalion de voluntari pentru a lupta împotriva Rusiei în estul Ucrainei - a devenit cetăţean ucrainean, relatează portalul Ukraine Today.
Urmărește
637 afișări
Un fost ofiţer FSB care s-a alăturat grupării Sector Dreapta a obţinut cetăţenia ucraineană (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Fostul ofiţer FSB, care s-a alăturat Pravîi Sektor (Sectorul Dreapta, o grupare paralimitară de extremă dreapta), declară în acest interviu pentru Ukraine Today că fostul său angajator a încercat să se răzbune pe el în trei rânduri pentru că a dezertat în Ucraina.
Tânărul afirmă că a crezut că va fi asasinat la o lună după ce a venit în estul Ucrainei pentru a lupta împotriva rebelilor proruşi. El se declară mândru că a devenit cetăţean ucrainean.
"Este important pentru mine să lupt împotriva regimului lui Vladimir Putin şi pentru libertatea Ucrainei", declară Bohdanov în interviu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Fostul agent FSB (fost KGB) subliniază, de asemenea, că "nimeni nu înţelege, nici în Ucraina şi nici în Occident că Putin este principalul inamic al poporului rus".
În opinia sa, "luptătorii ruşi, care au venit în Ucraina deliberat şi care luptă pentru o anumită ideologie, reprezintă cel mai periculos inamic". "Lor le-ar plăcea să vadă întreaga lume condusă de către acest regim neosovietic", continuă Bohdanov.
"De aceea, vreau să fiu un cetăţean al unei ţări libere", spune tânărul. "Iar pentru mine (această ţară) este Ucraina", conchide el.
Pe de altă parte, peste 300 de cetăţeni ucraineni, inclusiv 60 de civili, sunt ţinuţi ostatici în Donbas de către "terorişti", a declarat pentru postul Kanal 5 Iuri Tandit, negociator de la centrul pentru facilitarea eliberării ostaticilor din cadrul Serviciului ucrainean de securitate (SBU), citat de Ukrinform în pagina electronică.
"Este vorba despre 300 de ostatici. Dar credem că sunt peste 300 de oameni, pentru că sunt multe persoane date dispărute, pe care le căutăm", a declarat oficialul. "Vorbim nu doar despre militari. Sunt şi civili printre ei, aproximativ 60", a adăugat el.
De asemenea, cetăţeni ucraineni sunt ţinuţi ostatici nu doar în regiunile Doneţk şi Lugansk, aflate sub controlul separatiştilor proruşi, ci şi în Rusia, a acuzat oficialul din cadrul SBU.
"Purtăm negocieri constant. Am discutat cu cealaltă parte în speranţa că acest proces (al schimbului de prizonieri) va fi accelerat", a mai declarat oficialul ucrainean, subliniind că pentru Kiev "este foarte important să-i eliberăm pe toţi".
Rebelii proruşi, puternic înarmaţi, luptă de un an împotriva forţelor naţionale ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk, un conflict armat soldat cu peste 6.100 de morţi.
Occidentul şi Kievul acuză Rusia că-i înarmează şi-i susţine cu trupe pe insurgenţii proruşi, însă Moscova neagă acest lucru, insistând că ruşii care luptă alături de rebeli sunt voluntari.
Citește pe alephnews.ro: Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe