Un fost primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China, a fost prins în Indonezia

  • Un fost primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China, a fost prins în Indonezia.
  • Este vorba despre o femeie care a fugit din ţară în luna iulie şi care a fost urmărită de autorităţile filipineze în patru ţări.
  • Cazul ei a stârnit un scandal naţional.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Un fost primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China, a fost prins în Indonezia

Un fost primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China, a fost prins în Indonezia

Autorităţile cred că Alice Guo a fugit din ţară cu ajutorul unor bărci. Ulterior, ea a traversat Malaysia şi Singapore, ajungând în Indonezia, acolo unde a fost arestată. Femeia va fi trimisă înapoi în Filipine în regim de urgenţă, a anunţat preşedintele ţării Ferdinand Marcos Jr, potrivit BBC. Şeful statului a mai spus că plecarea ei „a scos la lumină corupţia care subminează sistemul de justiţie şi erodează încrederea oamenilor”.

Guo a fost acuzată că este agent sau spion pentru China şi că a colaborat cu organizaţii care fac trafic de persoane şi afaceri în domeniul jocurilor de noroc. De altfel, ea a fost înlăturată din funcţia de primar din cauza acuzaţiilor grave şi după ce a dispărut a rămas şi fără paşaportul filipinez care a fost anulat. Alice Guo a respins toate acuzaţiile.

Scandalul apare în condiţiile înrăutăţirii relaţiilor dintre China şi Filipine. Cele două ţări revendică porţiuni din Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici