Un frate vitreg al lui Obama afirmă că tatăl lor era o persoană violentă
Un frate vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo, care locuieşte la Shenzhen, în sudul Chinei, şi care a păstrat până în prezent tăcerea în legătură cu înrudirea sa cu preşedintele american, a declarat miercuri că tatăl lor era o persoană violentă.
Fratele vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Tatăl meu mă bătea. O bătea pe mama. Pur şi simplu nu poţi să faci acest lucru", a declarat el într-o conferinţă, la Camera de Comerţ americană din Canton, în prezenţa consului general al Statelor Unite, cu ocazia lansării cărţii sale.
Mark Ndesandjo, care trăieşte în China de şapte ani, a publicat cartea "De la Nairobi la Shenzhen", după un an de la alegerea fratelui său vitreg.
Tatăl kenyan al lui Barack Obama s-a despărţit de partenera sa pe când acesta avea doar doi ani, iar preşedintele american a vorbit despre dificultăţile unei copilării fără tată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Mark Ndesandjo, care nu a precizat ce vârstă are, este fiul celei de-a treia partenere a tatălui său, Ruth Nidesand. Însă el nu a folosit niciodată numele tatălui său şi nu a vorbit despre această înrudire cu apropiaţii săi, înainte ca aceasta să fie dezvăluită de presă.
Prezentând o puternică asemănare cu fratele său Barack, la faţă şi la voce, Mark Okoth Obama Ndesandjo a declarat că scenele din seara alegerii l-au ajutat să se împace cu numeroase probleme, "inclusiv cu numele Obama".
"Am văzut toată speranţa şi bucuria din ochii oamenilor. Eram foarte mândru de fratele meu, Barack. Acest lucru a şters duritatea pe care am resimţit-o în toţi aceşti ani", a spus acesta.
Romanul său, care iniţial era o autobiografie, spune povestea unui bărbat constrâns să se confrunte cu trecutul său, din Kenya şi din Statele Unite, după sosirea sa în China, în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.
Licenţiat al pretigioasei Universităţi Stanford and Brown, acesta afirmă că a părăsit Statele Unite după ce şi-a pierdut locul de muncă, într-un moment în care căuta o cale în viaţă.
La Shenzhen, el se consacră, în prezent, muzicii şi este consultant pentru exportatori chinezi.
"Aş vrea să îl încurajez pe fratele meu, preşedintele Obama, (...) să înţeleagă că în China familia are un rol central", a spus Mark că ar dori să îi transmită fratelui său, înaintea primei vizite în această ţară a lui Barack Obama, la 15 noiembrie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria