- Home
- Externe
- (20.02.2019, 09:41)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un guvern vrea să interzică ţigările electronice. Cei care încalcă legea pot primi până la şase luni de închisoare
Guvernul din Hong Kong anunţă un proiect de lege controversat prin care doreşte să interzică ţigările electronice şi dispozitivele de acest fel, transmite CNN.
Urmărește
2605 afișări
Un guvern vrea să interzică ţigările electronice. Cei care încalcă legea pot primi până la şase luni în închisoare
Robert Chan, fumător de la 18 ani, a devenit dependent foarte repede şi a ajuns să fumeze 15 ţigări pe zi, timp de peste 10 ani. La fel ca alţi fumători, Chan, locuitor al regiunii Hong Kong, nu era mulţumit de viciul său. Bărbatul îşi dorea să renunţe la obicei, dar era dificil să „se rupă definitiv” de nicotină.
În urmă cu doi ani, cu ocazia zilei de naştere, Chan a început să folosească un dispozitiv care încălzea tutunul, în loc să îl ardă, pentru a elibera un vapor de nicotină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Chan este doar unul din cei 35 milioane de oameni din lume care folosesc ţigări electronice şi dispozitive de încălzire a tutunului, potrivit statisticilor publicate de Euromonitor.
„Îmi doream să renunţ la fumat dar nu eram pregătit să abandonez nicotina”, spune Chan pentru CNN. „Aşa că, ţigara electronică a reprezentat o alternativă mai puţin nocivă pentru că nu exista miros, plămânii şi respiraţia mea se îmbunătăţiseră”, continuă bărbatul.
Totuşi, industra ţigărilor electronice se confruntă cu obstacole. În timp ce nenumărate persoane au adoptat această „alternativă mai sănătoasă” pentru a renunţa la fumat, părerile guvernelor din lume sunt împărţite.
Guvernul din Hong Kong susţine că va introduce o lege prin care ţigările electronice şi dispozitivele de încălzire a tutunului vor fi interzise. În temeiul acestei legi, orice persoană care importă, produce, vinde sau promovează dispozitive de fumat ar putea primi până la şase luni de închisoare şi o amendă de peste 5.000 de euro.
Chan afirmă că această lege l-ar putea obliga să aleagă între a fi „criminal” şi a-şi înrăutăţi din nou starea de sănătate. „Legea i-ar putea face pe oameni să revină la ţigări normale sau va duce la mutarea întregii industrii pe piaţa neagră”, adaugă bărbatul.
Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, autoarea propunerii, a argumentat în octombrie 2018 că ţigările electronice au devenit „o problemă” pentru comunităţile din Hong Kong. Aceasta susţine că propunerea va proteja sănătatea locuitorilor, în special cea a copiilor şi a adolescenţilor.
Secretarul adjunct pentru Alimente şi Sănătate, Amy Yuwn Wai-yin, spune că „momentan există o lacună legislativă” din cauza turiştilor care aduc ţigări electronice în regiune. Dispozitivele ajung de multe ori să fie vândute pe piaţa neagră.
Guvernul adaugă că va exista o perioadă de tranziţie de trei luni pentru ca producătorii să aibă mai mult timp să se acomodeze cu noua lege. Turiştii vor fi rugaţi să renunţe la orice fel de dispozitiv în timpul controalelor de la vamă. De asemenea, Yuet spune că procedurile se vor desfăşura cu indulgenţă în condiţiile în care turiştii cooperează cu autorităţile.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: O adolescentă care cere să se întoarcă în Marea Britanie riscă să îşi piardă cetăţenia, după ce s-a alăturat Statului Islamic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe