Un hacker român deţinut în Italia, "curtat" de mai multe companii din IT

Hackerul român deţinut în Italia şi admis primul la Politehnica din Milano, considerat un geniu al informaticii, nu poate colabora cu justiţia italiană din cauza antecedentelor penale, dar ar putea pleca în Statele Unite pentru a lucra la firme din domeniul IT, informează La Stampa.

Urmărește
595 afișări
Imaginea articolului Un hacker român deţinut în Italia, "curtat" de mai multe companii din IT

Un hacker român deţinut în Italia, "curtat" de mai multe companii din IT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gabriel Bogdan Ionescu, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în 2008, la Craiova, împreună cu alţi hackeri români. Olimpic la matematică, câştigător al Olimpiadei Balcanice de Informatică, tânărul a fost extrădat în Italia şi condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru o fraudă informatică. În octombrie 2008, tânărul a fost admis primul la Facultatea de Inginerie Informatică a Universităţii din Milano. Aflat în prezent în detenţie domiciliară, în sediul unei asociaţii din Como, hackerul român aşteaptă încheierea ultimelor şase luni de detenţie pentru a stabili ce va face în viitor.

"O companie IT care colaborează cu poliţia şi procurorii din provincia Como pentru depistarea hackerilor şi pedofililor pe Internet doreşte să îl angajeze. Dar a fost înştiinţată că este imposibil, date fiind antecedentele penale", care îl împiedică să colaboreze cu autorităţile judiciare, explică avocatul tânărului român, Pierpaolo Livio.

Gabriel este dorit şi de România, care pare să încerce să repare extrădarea sa, pe care ar fi putut să o refuze de la bun început, notează La Stampa. În plus, are oferte şi din Statele Unite, de la companii IT din Silicon Valley (San Francisco).

Tânărul român pare dispus să plece în Statele Unite, după ispăşirea pedepsei. Între timp, Gabriel colaborează cu unele firme pentru a strânge bani de avion spre Statele Unite. O companie IT din Como a apelat la el pentru distrugerea unui virus informatic, după ce specialiştii companiei nu reuşiseră soluţionarea problemei. Gabriel a reuşit să distrugă virusul în doar o săptămână.

După ce i-a citit CV-ul, o altă companie l-a convocat pe Gabriel pentru a ajuta la elaborarea tehnologiei unor iahturi de lux. Potrivit La Stampa, compania respectivă ar construi o ambarcaţiune pentru premierul Rusiei, Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici