"Am transmis cererile noastre pentru renumărarea voturilor şi încetarea violenţelor, precum şi pentru asigurarea dreptului de a protesta paşnic, dar nu am primit un răspuns oficial", a declarat Filat pentru Interfax.
"Protestele noastre vor continua, le cerem susţinătorilor să se poarte civilizat şi să nu cedeze la provocări", a adăugat el.
Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a respins informaţiile potrivit cărora CEC va începe renumărarea buletinelor de vot. "Până în prezent nu s-au luat decizii oficiale privind renumărarea voturilor", a declarat Ciocan pentru Interfax.
Anterior, agenţia Interfax a informat că unul dintre liderii opoziţiei moldovene a declarat că preşedintele Vladimir Voronin şi cele trei partide ale opoziţiei parlamentare au ajuns la un acord privind renumărarea voturilor. Conform agenţiei RIA Novosti, informaţia fusese confirmată şi de surse din cadrul administraţiei prezidenţiale.
Manifestaţiile organizate marţi de opoziţie au degenerat în proteste violente, protestatarii ocupând sediile Parlamentului şi Preşedinţiei, situate în centrul Chişinăului.
Protestele continuă, iar numărul de manifestanţi din piaţa centrală a Chişinăului a început să crească în cursul serii, precizează Interfax.
Conform rezultatelor oficiale parţiale, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, condus de Vladimir Voronin, a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare, contestată însă de opoziţie, care solicită convocarea de noi alegeri.
Violenţe la Chişinău: Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor
Proteste la Chişinău – GALERIE FOTO
Tineri basarabeni protestează în România
Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor