Un magazin antic de street food a fost descoperit în Pompeii. Alimentele erau vândute trecătorilor romani

  • Arheologii din Pompeii, oraşul îngropat de o erupţie vulcanică în 79 d.Hr., au descoperit un magazin antic, de tip street food, unde se vindeau alimente şi băuturi calde trecătorilor romani.
  • Cunoscut sub numele de termopolium, care înseamnă ghişeu de băuturi calde în latină, magazinul a fost descoperit în situl Regio V al parcului arheologic, care nu este încă deschis publicului.
  • Partea din faţă a tejghelei era decorată cu fresce viu colorate, unele reprezentând animale din care erau preparate unele alimente vândute, cum ar fi un pui şi două raţe atârnate cu susul în jos.
Urmărește
8735 afișări
Imaginea articolului Un magazin antic de street food a fost descoperit în Pompeii. Alimentele erau vândute trecătorilor romani

Un magazin antic de street food a fost descoperit în Pompeii. Alimentele erau vândute trecătorilor romani

Urme de alimente vechi de aproape 2.000 de ani au fost găsite în unele dintre borcanele de teracotă adânci care conţineau alimente calde pe care stăpânul magazinului le ţinea pe o tejghea cu găuri circulare.

„Aceasta este o descoperire extraordinară. Este pentru prima dată când excavăm un întreg termopolium ”, a declarat Massimo Ossana, directorul parcului arheologic Pompeii.

Arheologii au găsit, de asemenea, un bol de bronz decorat, cunoscut sub numele de patera, borcane ceramice folosite pentru gătitul tocanelor şi supelor, vin îmbuteliat şi amforă, potrivit Reuters.

„Analizele noastre preliminare arată că cifrele desenate pe partea din faţă a tejghelei reprezintă, cel puţin parţial, mâncarea şi băutura care au fost vândute acolo”, a declarat Valeria Amoretti, antropologă.

Amoretti a spus că în containere au fost găsite urme de carne de porc, peşte, melci şi carne de vită, o descoperire pe care a numit-o „mărturie pentru marea varietate de produse de origine animală folosite la prepararea reţetelor”.

Pompeii, aflat la 23 km de Napoli, găzduia aproximativ 13.000 de oameni când a fost îngropat sub cenuşă, pietricele ponce şi praf, în urma unei erupţii asemănătoare cu multe bombe atomice.

Aproximativ două treimi din oraşul antic de 66 de hectare au fost descoperite abia în ​​secolul al XVI-lea, iar săpăturile organizate au început în jurul anului 1750.

O documentare rară a vieţii greco-romane, Pompeii este una dintre cele mai populare atracţii din Italia şi un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici