Un membru american al reţelei al-Qaida face apel la atacuri în toată lumea

Un membru american al reţelei al-Qaida a făcut apel la militanţii islamişti să lanseze atacuri împotriva intereselor sioniste şi occidentale din lume, într-o înregistrare video publicată pe Internet sâmbătă.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Un membru american al reţelei al-Qaida face apel la atacuri în toată lumea

Un membru american al reţelei al-Qaida face apel la atacuri în toată lumea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Interesele sioniste şi cruciate sunt peste tot ţinte legitime pentru noi", a declarat Adam Gadahn, cunoscut şi ca Azzam Americanul, într-o înregistrare video postată de site-uri islamiste şi reprodusă de SITE, un centru american specializat în studierea acestor site-uri.

"Atacându-le, vom aprofunda rănile inamicului, îi vom însângera economia degradată şi vom uşura sarcina fraţilor noştri mujahedini", a adăugat Gadahn, care se exprima în limba arabă pentru prima dată, într-un discurs adresat palestinienilor, intitulat "Să continuăm jihadul şi sacrificiul nostru".

"A spune că ţintirea unor asemenea obiective în altă parte decât în Palestina este ilegitimă nu poate fi acceptat de musulmanii rezonabili", continuă Gadahn, care figurează pe lista celor mai căutaţi terorişti de către poliţia federală a SUA (FBI), care a promis până la un milion de dolari pentru orice informaţie ce permite arestarea sa.

În octombrie 2006, el a fost inculpat în Statele Unite pentru trădare, primul caz de acest gen după al doilea Război Mondial. Pentru această acuzaţie el riscă între cinci ani de închisoare şi pedeapsa cu moartea.

Californian convertit la Islam în 1995, care s-a alăturat apoi cauzei lui Osama ben Laden, Gadhan a apărut din 2004 în mai multe înregistrări video pentru al-Qaida, pentru a saluta atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA şi a ameninţa cu noi atacuri.

Născut la 1 septembrie 1978 dintr-un tată evreu reconvertit la creştinism, fost muzician rock devenit crescător de capre, el a părăsit SUA pentru Pakistan în 1998, potrivit FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici