Un ministrul israelian cere crearea unei „zone tampon” în Liban

Amichai Chikli, ministrul israelian pentru problemele diasporei, a prezentat un plan pentru crearea unei „zone tampon, liberă de populaţia inamică” în sudul Libanului.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Un ministrul israelian cere crearea unei „zone tampon” în Liban

Un ministrul israelian cere crearea unei „zone tampon” în Liban

Chikli a împărtăşit planul alături de o hartă a oraşelor libaneze care urmează să fie incluse în zonă într-o lungă postare pe X, descriind îndepărtarea forţată a populaţiei de acolo ca fiind „cel mai corect lucru de făcut” din punct de vedere al securităţii, politic şi moral, conform aljazeera.com.

Ministrul, care face parte din partidul Likud al lui Netanyahu, a susţinut că Israelul ar fi justificat să „preia” zona deoarece Libanul „nu a reuşit să îşi exercite suveranitatea” în regiune.

Oraşele şi satele libaneze evidenţiate în zona tampon a Chikli sunt Kfarchouba, Khiam, Marjayoun, Qlayaa, Yohmor şi Taybeh.

Satul de frontieră Wazzani, unde un comandant israelian a aruncat săptămâna trecută pliante prin care le spunea locuitorilor să plece, a fost, de asemenea, inclus în zonă. Ulterior, armata israeliană a declarat că lansarea pliantelor în Wazzani a fost nesancţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici