- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (26.01.2023, 18:10)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un mister vechi de 80 de ani, legat de un val de decese ale copiilor, a fost rezolvat de cercetători
Misterul morţii bebeluşilor din perioada 1930-1940 a fost rezolvat de cercetătorii din prezent care au descoperit o legătură între mutaţiile genetice şi efectele secundare ale vitaminei D, potrivit Sky News.
Urmărește
1207 afișări
Un mister vechi de 80 de ani, legat de un val de decese ale copiilor, a fost rezolvat de cercetători
Un val de decese ale bebeluşilor din anii 1930 şi 1940 s-a datorat vitaminei D adăugate în pâine, lapte şi margarină. Cei mai mulţi dintre acei copii ar fi avut o mutaţie genetică, însă oamenii de ştiinţă au descoperit de ce unii bebeluşi s-au îmbolnăvit chiar şi fără mutaţia respectivă.
Ingredientul fatal a fost găsit în produsele de bază din gospodărie, lapte, pâine, cereale, margarină. La începutul anilor 1900, peste 80% dintre copii erau afectaţi de rahitism, aşa că alimentele au fost îmbogăţite cu vitamina D. Boala a fost aproape complet eradicată, dar măsura a avut efecte secundare fatale, deoarece unii copii nu puteau metaboliza corect vitamina D.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Aceştia aveau o afecţiune care provoca o acumulare de calciu în sânge, ceea ce ducea la afecţiuni renale care pot fi fatale la bebeluşi. Din cauza problemelor apărute, numeroase ţări europene au interzis tratamentul cu vitamina D până în 1950.
Cercetările moderne au arătat că această afecţiune, cunoscută acum sub numele de hipercalcemie infantilă de tip 1 sau HCINF1, este cauzată de o mutaţie genetică. Totuşi oamenii de ştiinţă au descoperit că aproximativ 10% dintre pacienţii afectaţi de HCINF1 nu au mutaţia genetică.
Cercetătorii de la University of East Anglia (UEA) au aflat că problemele pot să apară nu doar din cauza mutaţiei, ci şi a formei genei. De aceea, numeroşi pacienţi care „se luptă să proceseze vitamina D” pot avea probleme pe tot parcursul vieţii fără a avea un diagnostic corect.
„La o scară mai largă, relevantă pentru genetică şi sănătate, ştim că genele trebuie să aibă secvenţa corectă pentru a produce proteina corectă, dar, într-un strat suplimentar de complexitate, ştim acum că genele trebuie să aibă şi o formă fizică corectă", a explicat cercetătorul Darrell Green, de la Şcoala de Medicină Norwich.
Cercetătorii intenţionează acum să investigheze rolul formelor genelor în alte afecţiuni, cum ar fi cancerul.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe