Prima pagină » Știri externe » Economie la sânge din cauza COVID. Profesorii mănâncă resturile studenţilor pentru a nu face risipă

Economie la sânge din cauza COVID. Profesorii mănâncă resturile studenţilor pentru a nu face risipă

Economie la sânge din cauza COVID. Profesorii mănâncă resturile studenţilor pentru a nu face risipă

Sunt vremuri grele pentru China. Profesorii devorează resturile lăsate de la prânzul studenţilor. Economisirea dusă la extrem urmează îndemnul preşedintelui Xi Jinping care le cere cetăţenilor să nu mai facă risipă de alimente. Sunt multe motive pentru care China e îngrijorată de lipsa alimentelor: inundaţii, secete, tensiuni cu exportatorii, cum ar fi SUA sau Australia, dar şi sacrificarea milioanelor de porci în urma gripei porcine.

Îngrijorările privind lipsa alimentelor se ridică la nivel global. Studiile arată că în urma pandemiei, cazurile de malnutriţie se vor dubla şi 12.000 de oameni ar putea muri de foame, în fiecare zi, până la sfârşitul anului.

Îndemnurile guvernului vin în urma unor materiale video publicate pe reţelele de socializare în care arată faptul că unii chinezi din clasele avute fac risipă de mâncare.