Un nou bilanţ al OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest

Febra hemoragică Ebola a provocat 2.917 decese în Africa de Vest din 6.263 de cazuri, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), realizat la 21 septembrie şi publicat joi la Geneva, relatează AFP.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Un nou bilanţ al OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest

Un nou bilanţ al OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- Cele trei ţări cel mai grav afectate: Liberia, Guineea şi Sierra Leone

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, a apărut în Guineea, la sfârşitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 1.677 de morţi în Liberia, din 3.280 cazuri.

De asemenea, au fost înregistraţi 635 de morţi în Guineea, din 1.022 cazuri, şi 597 de morţi din 1.940 de cazuri în Sierra Leone.

În fiecare dintre cele trei ţări, au fost înregistrate între 75 şi 100 de noi cazuri confirmate pe săptămână, în ultimele cinci săptămâni. Epidemia continuă să se agraveze în Sierra Leone şi în Liberia, iar în Guineea situaţia pare să se stabilizeze, potrivit OMS.

Angajaţii din sănătate sunt în special afectaţi, cu 208 morţi din 373 de persoane infectate.

- Un focar distinct în Republica Democrată Congo

Epidemia de Ebola a apărut şi într-o regiune izolată din Republica Democrată Congo (RDC), distinctă de cea din Africa de Vest. În această regiune, 41 dintre cele 68 de persoane care au contractat virusul au murit de la 11 august, data apariţiei virusului, potrivit bilanţului OMS din 21 septembrie.

Cazuri în alte ţări

La rândul său, Nigeria a înregistrat opt morţi din 20 de cazuri depistate. În Senegal, singura persoană infectată, un student din Guineea, s-a vindecat între timp, potrivit unui anunţ din 10 septembrie al autorităţilor locale.

Maladia, numită şi febra hemoragică Ebola, atinge o rată de mortalitate de circa 70%, potrivit unui studiu al OMS. Infecţia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubaţie este între 2 şi 21 de zile.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se poate spune că boala a dispărut într-o ţară când nu mai există contaminări "la 42 de zile după ultimul caz înregistrat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici