- Home
- Externe
- (27.07.2020, 03:56)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou studiu a identificat şase tipuri de COVID-19 în funcţie de simptome
Un nou studiu al COVID-19, bazat pe date dintr-o aplicaţie de urmărire a simptomelor persoanelor bolnave, a stabilit că există şase „tipuri” distincte de boală în funcţie de diferitele simptome pe care le au pacienţii. Descoperirea ar putea deschide noi posibilităţi pentru modul în care medicii pot trata mai bine pacienţii şi pentru a prezice ce nivel de îngrijire spitalicească ar avea nevoie.
Urmărește
6023 afișări
Un nou studiu a identificat şase tipuri de COVID-19 în funcţie de simptome
Cercetătorii de la King’s College London au studiat datele de la aproximativ 1.600 de pacienţi din Marea Britanie şi din SUA care şi-au înregistrat în mod regulat simptomele în aplicaţia COVID Symptom Tracker în perioada martie – aprilie, scrie CBSN.
Autorii studiului spun că au identificat şase tipuri diferite de COVID-19 şi că acestea pot varia în funcţie de gravitate şi pot veni cu propriul set de simptome.
Cele şase tipuri de COVID-19 prezentate în studiu sunt:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
- Nivelul asemănător gripei fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dureri în piept, fără febră.
- Nivelul asemănător gripei cu febra: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală, febră, pierderea poftei de mâncare.
- Gastrointestinal: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, diaree, dureri în gât, dureri în piept, tuse.
- Nivel sever unu, oboseala: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, dureri toracice, oboseală.
- Nivelul sever doi, confuzie: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare.
- Nivelul sever trei, abdominal şi respirator: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare, probleme resiratorii, diaree, dureri abdominale.
Primul nivel, „asemănător gripei fără febră”, este asociat cu dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât şi dureri în piept. Pacienţii de la acest nivel au o şansă de 1,5% de a avea nevoie de aparate de suport respirator.
Al doilea tip, „asemănător gripei cu febră”, include simptome precum pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, dureri în gât, răguşeală şi febră. Cercetătorii spun că aproximativ 4,4% dintre pacienţii de la acest nivel au avut nevoie de suport pentru respiraţie.
Pacienţii cu cel de-al treilea tip, descrişi drept „gastrointestinali”, nu au prezintă tuse în timpul bolii. În schimb, se confruntă cu dureri de cap, diaree, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, dureri în gât şi piept şi aproximativ 3,3% au avut nevoie să fie conectaţi la aparate.
Următoarele trei tipuri de COVID-19 sunt cele „cu adevărat severe”.
La tipul patru sau „nivelul sever”, pacienţii prezintă oboseală împreună cu dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală şi dureri în piept. Pacienţii de la acest nivel au avut nevoie de suport respirator în proporţie de 8,6%.
Tipul cinci, „nivelul sever doi”, include simptomele tipului patru, împreună cu pierderea poftei de mâncare, dureri în gât şi dureri musculare şi se distinge în principal prin stări de confuzie.
"Asta înseamnă că nu ştii unde eşti sau unde locuieşti, indiferent dacă te afli sau nu în spital, cine sunt rudele tale", a explicat un specialisst citat de CSBN. „Este foarte înfricoşător.” Aproape 10% dintre pacienţii de la acest nivel au nevoie de aparate pentru a respira.
Cel mai sever tip de COVID-19 este denumit „nivel sever trei, abdominal şi respirator” şi are toate simptomele de mai sus, împreună cu dureri abdominale, respiraţie şi diaree. Aproape 20% dintre aceşti pacienţi au nevoie de suport pentru a respira.
Cercetătorii din U.K. au descoperit, de asemenea, că doar 16% dintre pacienţii cu COVID-19 de tip 1 au necesitat spitalizare, comparativ cu aproape jumătate dintre pacienţii cu tipul 6.
De asemenea, pacienţii din grupurile severe au avut tendinţa de a fi mai în vârstă sau cu condiţii pre-exisitente şi a sistemului imunitar slăbit, comparativ cu cei din primii trei.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban