Un nou tren de mare viteză care leagă Parisul de Berlin va fi lansat în decembrie

Un nou tren de mare viteză care leagă Parisul de Berlin va fi lansat în decembrie, anunţă operatorii. Trenul va circula pe timp de zi şi va completa astfel populara rută de noapte dintre cele două capitale, care a fost relansată anul trecut, dar a fost afectată ulterior de probleme tehnice.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Un nou tren de mare viteză care leagă Parisul de Berlin va fi lansat în decembrie

Un nou tren de mare viteză care leagă Parisul de Berlin va fi lansat în decembrie

Noul tren va circula între Berlin Hauptbahnhof şi Paris Gare de L'Est, cu opriri la Strasbourg, Karlsruhe şi Frankfurt Süd, iar călătoria va dura aproximativ opt ore. În prezent, cea mai rapidă călătorie cu trenul între cele două capitale durează puţin sub nouă ore, dar e nevoie de două sau trei schimbări, scrie The Guardian.

Iniţial, noul tren va avea o singură cursă pe zi, cu plecare din Paris la ora 9:55 şi sosire la Berlin în jurul orei 18:00. Cursa de întoarcere va pleca din Berlin la ora 11:54 şi va ajunge la Paris cu puţin înainte de ora 20:00. Operatorii feroviari SNCF şi Deutsche Bahn speră ca pasagerii să vadă trenul ca o alternativă relaxantă pentru zborul cu avionul şi o îmbunătăţire considerabilă faţă de ruta actuală.

Preţul biletelor va începe de la 59 de euro pentru un loc pe scaun la clasa a doua şi de la 69 de euro pentru un loc la clasa întâi. Tarifele vor creşte şi vor scădea în funcţie de cerere. Rezervările se pot face începând cu data de 16 octombrie, iar operatorii se aşteaptă la o cerere foarte mare în primele zile. Fiecare tren este dotat cu aproximativ 530 de locuri.

Companiile DB şi SNCF au început să colaboreze în 2007, iar de atunci, trenurile de mare viteză ICE şi TGV circulă intens pe rutele care leagă Frankfurtul şi Stuttgartul de Paris. Noua rută va extinde opţiunile de călătorie pe întregul continent, au declarat entuziaştii de trenuri marţi, fiind o completare utilă a conexiunilor populare care există deja între cele două ţări, precum ruta Frankfurt-Marsilia, lansată în 2012, şi Frankfurt-Bordeaux, introdusă anul trecut şi care circulă vara.

În decembrie anul trecut, a fost reintrodus un tren de noapte între Berlin şi Paris, după o pauză de aproximativ un deceniu. Operat de Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), acesta a fost afectat de dificultăţi tehnice şi a fost suspendat de luna trecută din cauza lucrărilor de construcţie. Se preconizează că va fi repus în funcţiune până la sfârşitul lunii viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici