Un opozant al lui Putin a fost răpit la un sediu ONU din Ucraina şi apoi încarcerat la Moscova

Un opozant al lui Vladimir Putin căutat în cadrul unei anchete pentru "pregătire şi organizare de tulburări în masă" în Rusia a fost răpit în la un sediu ONU în Ucraina de către persoane necunoscute şi adus la Moscova, unde a fost plasat în arest preventiv, scrie luni presa rusă.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Un opozant al lui Putin a fost răpit la un sediu ONU din Ucraina şi apoi încarcerat la Moscova

Un opozant al lui Putin a fost răpit la un sediu ONU din Ucraina şi apoi încarcerat la Moscova (Imagine: Captură video)

Leonid Razvozjaev a plecat la Kiev pentru a cere azil politic în Ucraina, cu o zi înainte de efectuarea unor arestări şi percheziţii, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul acestei anchete vizând opozanţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

Razvozjaev, care este un asistent al deputatului Ilia Ponomarev, din cadrul partidului de opoziţie Rusia Dreaptă, nu a mai dat niciun semn după ce a efectuat o vizită la Biroul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) de la Kiev, potrivit agenţiilor ruse.

Deputatul a declarat că Razvozjaev a fost răpit de persoane necunoscute lîngă sediul UNHCR şi adus în Rusia. Opozantul a fost prezentat duminică seara în faţa Tribunalului Basmani de la Moscova, care l-a plasat în arest preventiv pentru o perioadă de două luni, potrivit aceleiaşi surse.

Site-ul rus de ştiri Gazeta.ru scrie că Leonid Razvozjaev ar fi fost arestat de către serviciile speciale ucrainene la Kiev, la cererea Moscovei, transferat în Rusia şi încarcerat la Închisoarea Lefortovo din Moscova.

Autorităţile ruse au refuzat până în prezent să facă vreun comentariu. Niciun purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe nu putea să fie contactat luni dimineaţa pentru a reacţiona faţă de această răpire misterioasă.

O înregistrare video postată online de către site-ul de ştiri Life News îl arată pe Razvozjaev ieşind din Tribunalul Basmani. "Am fost torturat timp de două zile, spuneţi acest lucru!", a declarat el în faţa camerelor unor jurnalişti.

Un alt opozant rus, Konstantin Lebedev, a fost deja plasat în detenţie provizorie în acest dosar.

Comitetul de anchetă rus şi-a întemeiat acţiunile pe un film difuzat la 16 octombrie de către un post de televiziune favorabil puterii, NTV, care afirma, în baza unor imagini înregistrate cu camera ascunsă, de origine necunoscută, că opozantul plănuia să răstoarne Guvernul prin forţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici