- Home
- Externe
- (14.01.2021, 07:56)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un oraş din Turcia ar putea rămâne fără apă în scurt timp. Care este principala cauză
- Apa este la niveluri extrem de scăzute în toată Turcia, lipsa precipitaţiilor duce la cea mai severă secetă din ultimul deceniu.
- Marile oraşe din Turcia se confruntă cu epuizarea apei în următoarele câteva luni, iar Istanbul poate rămâne fără apă în aproximativ 45 de zile.
- Primarul din Ankara, Mansur Yavaş, a declarat la începutul acestei luni că apa din barajele capitalei ar putea ajunge pentru încă 110 zile.
Urmărește
1248 afișări
Un oraş din Turcia ar putea rămâne fără apă în scurt timp. Care este principala cauză
Precipitaţiile slabe au condus la cea mai severă secetă din Turcia, iar peste 17 milioane de oameni ar putea să rămână fără apă, potrivit camerei inginerilor chimici din Turcia.
İzmir şi Bursa, următoarele două mari oraşe ale Turciei, se luptă, de asemenea, cu baraje care mai au 36% şi respectiv 24% apă, iar fermierii din zonele producătoare de grâu, precum câmpia Konya şi provincia Edirne, la graniţa cu Grecia şi Bulgaria, avertizează că toate culturile de grâu sunt compromise.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Turcia este o ţară „stresată din cauza apei”, cu doar 1.346 metri cubi de apă pe cap de locuitor pe an şi s-a confruntat cu mai multe secete din anii 1980, din cauza creşterii populaţiei, industrializării, extinderii urbane şi schimbărilor climatice, potrivit The Guardian.
„În loc să se concentreze asupra măsurilor de menţinere a cererii de apă sub control, Turcia insistă asupra extinderii aprovizionării cu apă prin construirea mai multor baraje. Turcia a construit sute de baraje în ultimele două decenii”, a declarat dr. Akgün İlhan, expert în managementul apei la Istanbul Policy Center.
Turcia a acordat prioritate mult timp creşterii economice faţă de problemele de mediu şi rămâne singura ţară G20, în afară de SUA, care nu a ratificat încă acordul de la Paris din 2015.
„Toată lumea ştie că bazinele de apă trebuie păstrate, în special pentru aceste episoade de secetă, care devin din ce în ce mai severe şi pe termen lung”, a spus dr. Ümit Şahin, care predă schimbările climatice globale şi politica de mediu la Universitatea Sabancı din Istanbul.
„Cu toate acestea, la Istanbul, de exemplu, cele mai vitale bazine de apă, ultimele păduri şi terenuri agricole, au fost destinate proiectelor de dezvoltare urbană: noul aeroport, noul pod Bosfor, drumurile şi autostrăzile sale de legătură şi canalul din Istanbul. Aceste politici nu pot rezolva problema secetei Turciei ”, a continuat acesta.
Municipalitatea a îndemnat deocamdată locuitorii să se gândească cu atenţie la modul de economisire a apei, inclusiv la închiderea robinetului în timp ce se spală pe dinţi sau se bărbieresc.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe