Un plan de pace al lui Trump pentru Ucraina: program de împrumut-închiriere a tehnicii pentru Kiev, sancţiuni reale împotriva Rusiei şi un NATO revitalizat
Unii analişti susţin că, dacă Donald Trump va fi reales, el va întrerupe ajutorul pentru Ucraina, îi va ceda teritoriul şi va trata direct cu Vladimir Putin pentru a impune o „pace" ruşinoasă asupra ţării, dar nu există nicio dovadă că o astfel de capitulare va face parte din politica preşedintelui Trump şi sunt chiar multe dovezi contrare, se arată într-un articol publicat în The Wall Street Journal de către Mike Pompeo şi David J. Urban.
Trump a fost cel care, în 2017, a ridicat embargoul asupra armelor impus Ucrainei de administraţia Obama, furnizându-i rachetele Javelin care au ajutat la salvarea Kievului în primele zile ale invaziei Rusiei. Mai recent, Trump i-a oferit acoperire politică preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, atunci când acesta a manevrat pentru a acorda ajutor militar suplimentar. Ajutarea Ucrainei în timp ce revitalizează baza industrială americană de apărare din Alabama, Pennsylvania şi Virginia este o politică bună.
În timp ce Administraţia Biden s-a poticnit în război din cauza slăbiciunii, dl Trump ar putut restabili pacea prin forţă.
Iată cum ar putea arăta un plan de succes pentru Ucraina:
- Dezlănţuie potenţialul energetic al Americii. Acest lucru va stimula economia SUA, va reduce preţurile şi va micşora bugetul pentru crime de război al lui Putin. Reconstruirea legăturilor cu Arabia Saudită şi Israel şi colaborarea împotriva Iranului. Acest lucru va stabiliza Orientul Mijlociu, va uşura criza din Gaza şi va crea o deschidere pentru saudiţi să se alăture SUA în eliminarea Rusiei de pe pieţele globale de energie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
- Impuneţi sancţiuni reale Rusiei. Sancţiunile administraţiei Biden sună bine pe hârtie, dar sunt goale. Trezoreria, de exemplu, scuteşte băncile ruseşti de sancţiunile SUA dacă tranzacţiile lor sunt legate de producţia de energie – cea mai importantă sursă de venit pentru maşina de război a Kremlinului.
- Reporniţi industria de apărare a Americii. Trebuie să le arătăm adversarilor noştri, în special Rusiei şi Chinei, că nu pot concura cu capacităţile de apărare ale SUA. Economia Rusiei este mai mică decât cea a Texasului.
- Nu putem permite Chinei să egaleze şi să depăşească SUA.
- Revitalizarea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Aceasta include obligarea europenilor să îşi plătească partea care le revine. Este timpul să ridicăm ştacheta cheltuielilor la 3% din produsul intern brut al ţărilor membre. Crearea unui program de împrumut-leasing în valoare de 500 de miliarde de dolari pentru Ucraina. În loc să împovăreze contribuabilii americani cu mai multe facturi, lăsaţi Ucraina să împrumute atât cât are nevoie pentru a cumpăra arme americane pentru a învinge Rusia. Acesta este modul în care am ajutat Marea Britanie în cel de-al doilea război mondial înainte de Pearl Harbor. Este modul în care putem trimite un semnal clar domnului Putin că nu va câştiga niciodată.
- Ridicarea tuturor restricţiilor privind tipul de arme pe care Ucraina le poate obţine şi folosi. Acest lucru va restabili o poziţie de forţă, pe care domnul Putin o va înţelege că înseamnă că războiul trebuie să se încheie. El se va confrunta cu costuri în creştere şi fără nicio şansă de câştig suplimentar. Aceşti paşi l-ar poziţiona pe Trump pentru a stabili termenii unui acord: războiul se opreşte imediat.
- Ucraina construieşte forţe de apărare substanţiale, astfel încât Rusia să nu mai atace niciodată. Nimeni nu recunoaşte ocupaţia Rusiei şi nu pretinde anexarea vreunui teritoriu ucrainean – la fel cum nu am recunoscut niciodată încorporarea sovietică a statelor baltice şi nu am refuzat recunoaşterea Germaniei de Est până în 1974. Crimeea este demilitarizată. Ucraina se reconstruieşte cu reparaţii din rezervele îngheţate ale băncii centrale a Rusiei, nu din dolarii contribuabililor americani.
- Ucraina aderă la NATO cât mai curând posibil, astfel încât toţi aliaţii europeni să îşi asume sarcina de a o proteja. NATO ar trebui să înfiinţeze un fond de 100 de miliarde de dolari pentru înarmarea Ucrainei, cota SUA fiind limitată la 20%, aşa cum este cazul altor bugete comune ale alianţei.
- Uniunea Europeană ar trebui să admită rapid Ucraina şi să o ajute să-şi modernizeze şi să-şi dezvolte economia.
- Dacă Rusia respectă aceşti termeni, Occidentul va ridica treptat sancţiunile. Acestea vor fi eliminate complet odată ce Ucraina va fi atât în NATO, cât şi în UE.
Studiul este realizat de David J. Urban, director la BGR Group şi consilier la Torridon Law, şi Mike Pompeo, secretar de stat al SUA, între 2018 - 2021.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:46
-
astăzi, 20:35