Un politician din Coreea de Sud dă vina pe femei pentru creşterea numărului de sinucideri în rândul bărbaţilor. Ce arată rapoartele

  • Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor dintre ţările bogate, dar şi unul dintre cele mai slabe rezultate în ceea ce priveşte egalitatea de gen.
  • În ultimii ani a luat amploare o mişcare antifeministă în Coreea de Sud, condusă de tineri dezamăgiţi.
  • Comentariile controversate ale consilierului Kim au fost criticate ca fiind cele mai recente dintr-o serie de remarci deplasate făcute de politicieni bărbaţi.
Urmărește
758 afișări
Imaginea articolului Un politician din Coreea de Sud dă vina pe femei pentru creşterea numărului de sinucideri în rândul bărbaţilor. Ce arată rapoartele

Sursa foto: X

Un politician din Coreea de Sud este criticat pentru că a făcut comentarii periculoase şi nefondate după ce a asociat creşterea numărului de sinucideri la bărbaţi cu rolul tot mai „dominant” al femeilor în societate, scrie BBC.

Într-un raport, consilierul municipal din Seul, Kim Ki-duck, a susţinut că participarea sporită a femeilor la forţa de muncă de-a lungul anilor a făcut ca bărbaţilor să le fie mai greu să obţină locuri de muncă şi să găsească femei care să dorească să se căsătorească cu ei.

El a afirmat că ţara „a început recent să se transforme într-o societate dominată de femei” şi că acest lucru ar putea fi „parţial responsabil pentru creşterea tentativelor de sinucidere ale bărbaţilor”.

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor dintre ţările bogate ale lumii, dar şi unul dintre cele mai slabe rezultate în ceea ce priveşte egalitatea de gen. Comentariile consilierului Kim au fost criticate ca fiind cele mai recente dintr-o serie de remarci deplasate făcute de politicieni bărbaţi.

Raportul, publicat pe site-ul oficial al consiliului municipal, a arătat că numărul tentativelor de sinucidere de-a lungul râului a crescut de la 430 în 2018 la 1.035 în 2023, iar proporţia bărbaţilor care au încercat să îşi ia viaţa a crescut de la 67% la 77%.

În Coreea de Sud există o prăpastie substanţială între numărul bărbaţilor şi al femeilor care lucrează cu normă întreagă, femeile ocupând în mod disproporţionat locuri de muncă temporare sau cu jumătate de normă. Diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi se reduce încet, dar femeile sunt plătite în medie cu 29% mai puţin decât bărbaţii.

În ultimii ani a luat amploare o mişcare antifeministă, condusă de tineri dezamăgiţi, care susţin că au fost dezavantajaţi de încercările de a îmbunătăţi viaţa femeilor.

Apărând ca un ecou al acestor opinii, raportul consilierului Kim a concluzionat că modalitatea de a depăşi „fenomenul dominaţiei femeilor” este de a îmbunătăţi gradul de conştientizare a oamenilor cu privire la egalitatea de gen, astfel încât „bărbaţii şi femeile să se poată bucura de oportunităţi egale”.

În prezent, femeile reprezintă 20% din membrii Parlamentului Coreei de Sud şi 29% din consilierii locali.

Consiliul municipal din Seul a declarat că nu există niciun proces care să verifice ceea ce politicienii publică pe site-ul său oficial, cu excepţia cazului în care conţinutul este ilegal. Acesta a declarat că persoanele sunt singurele responsabile pentru conţinutul lor şi vor suporta consecinţele la următoarele alegeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici