Un politician german de extremă dreapta e acuzat că folosea prizonieri politici pentru a munci la ferma sa din Belarus

  • Autorităţile germane investighează afirmaţiile conform cărora un politician de extremă dreapta a folosit prizonieri politici ca forţă de muncă ieftină la ferma sa din Belarus.
  • Jörg Dornau este apropiat de unele dintre cele mai radicale figuri ale AfD şi şi-a exprimat public admiraţia faţă de Vladimir Putin.
  • Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a fost cuprins de mai multe scandaluri din cauza legăturilor cu regimuri autoritare.
Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Un politician german de extremă dreapta e acuzat că folosea prizonieri politici pentru a munci la ferma sa din Belarus

Jörg Dornau

Procurorii examinează acuzaţiile potrivit cărora Jörg Dornau, membru al parlamentului din regiunea Saxonia din estul Germaniei, a folosit deţinuţi pentru a lucra pe o plantaţie de ceapă de 1.500 de hectare pe care o deţine în apropierea oraşului Lida, în vestul Belarusului, informează Financial Times.

Potrivit publicaţiei independente Reform.news din Belarus, care a fost prima care a raportat aceste afirmaţii, mulţi dintre lucrători au fost închişi din motive politice, cum ar fi urmărirea canalelor de social media care se opun lui Aleksandr Lukaşenko, liderul autoritar al ţării, care este şi cel mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin în Europa.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Leipzig a declarat vineri pentru Financial Times că au primit un raport privind acuzaţii de trafic de persoane, muncă forţată şi exploatare prin muncă şi că fac investigaţii.

Acuzaţiile privind activităţile comerciale ale lui Dornau în Belarus sunt cele mai recente dintr-o serie de cazuri care evidenţiază legăturile dintre unele dintre cele mai opresive regimuri din lume şi AfD, ale cărui rezultate puternice la recentele alegeri au provocat o undă de şoc în cadrul sistemului politic german.

În aprilie, poliţia a arestat un consilier al lui Maximilian Krah, candidatul principal al partidului la alegerile europarlamentare care au avut loc în iunie, sub suspiciunea de spionaj pentru Beijing.

Ulterior, AfD l-a expulzat pe Krah din grupul său din Parlamentul European după ce acesta a afirmat că nu toţi cei care au servit în SS-ul lui Adolf Hitler au fost criminali.

Cu toate acestea, acuzaţiile au făcut puţin pentru a diminua sprijinul pentru AfD, care a depăşit toate cele trei partide din coaliţia de guvernare a lui Olaf Scholz pentru a obţine locul al doilea în Germania în alegerile europene. Luna trecută, a câştigat alegerile în landul Turingia din estul Germaniei şi s-a clasat pe locul al doilea în landurile Saxonia şi Brandenburg.

Dornau este apropiat de unele dintre cele mai radicale figuri ale AfD şi şi-a exprimat public admiraţia pentru Vladimir Putin.

Politicianul s-a mai confruntat cu probleme din cauza fermei sale de ceapă. El a fost amendat cu peste 20.000 de euro la începutul acestui an de către parlamentul landului Saxonia pentru că nu a declarat veniturile pe care le-a obţinut de pe urma fermei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici