Un primar din Italia s-a îngrăşat 30 de kilograme. Tot oraşul aleargă cu el ca să slăbească

  • Un primar din Italia s-a îngrăşat în ultimii zece ani 30 de kilograme.
  • Tot oraşul aleargă cu el, joi de joi, ca să slăbească.
Urmărește
1086 afișări
Imaginea articolului Un primar din Italia s-a îngrăşat 30 de kilograme. Tot oraşul aleargă cu el ca să slăbească

Sursa foto: X

Este vorba de Valdobbiadene, oraşul Prosecco, condus de Luciano Fregonese, în vârstă de 47 de ani, de aproximativ zece ani. A treia şi ultima oară a fost ales în iunie, cu 67% din voturi. În 2014, cântărea 90 de kilograme. Acum cântarul arată 120 de kilograme. Mult prea multe, recunoaşte însuşi Fregonese.

Aşa că cetăţenii îl însoţesc, în fiecare joi, la o alergare pe străzile municipalităţii din provincia Treviso, cu puţin peste 9.000 de locuitori, pentru a-l ajuta să slăbească.

„M-au numit gras cu ceva timp în urmă, scris pe un perete”, a declarat Fregonese pentru Gazzettino.

„Nu m-am simţit jignit, după 20 de ani de administraţie, acesta este rezultatul. Administraţia îngraşă”.

La primul eveniment, pe 20 iunie, alături de primar au fost 45 de localnici, iar la ultima cursă, pe 11 iulie, aceştia au ajuns la 140.

Primarul nu a slăbit nici un kilogram până acum, dar cetăţenii nu sunt descurajaţi. Joia viitoare, la ora 19.30, are loc o nouă întâlnire cu alergarea pentru sănătate.

„Le place foarte mult această iniţiativă, şi pentru că unii participă pentru a-mi pune întrebări sau pentru a-mi raporta”, a declarat Fregonese într-un interviu acordat OggiTreviso.

Cu toate acestea, Fregonese dă asigurări că starea sa de sănătate e în regulă: „Mi-am făcut analizele, sunt bine din toate punctele de vedere. Am încercat să mă descurc singur, să mănânc o dată pe zi, să nu am nimic de făcut. Mai rău e noaptea, în şase ore de somn au măsurat 478 de apnee".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici