- Home
- Externe
- (13.05.2023, 21:46)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un profesor britanic critică guvernul pentru lipsa de control asupra inteligenţei artificiale
Un expert în inteligenţă artificială de la Universitatea Oxford avertizează că guvernul britanic nu face suficiente eforturi pentru a reglementa această tehnologie emergentă şi că ar putea pierde oportunitatea de a fi un lider mondial în domeniu.
Urmărește
622 afișări
Imaginile de mai sus au fost generate cu Bing AI/DALL-E
Profesorul Michael Wooldridge, care este şi preşedintele Asociaţiei Europene pentru Inteligenţă Artificială, spune că propunerile guvernului pentru reglementarea AI sunt „prea vagi” şi „prea slabe” şi că nu ţin cont de riscurile potenţiale pe care le prezintă inteligenţa artificială pentru societate şi democraţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Wooldridge susţine că guvernul ar trebui să adopte o abordare mai centralizată şi mai strictă, similară cu cea propusă de Uniunea Europeană în proiectul său de lege privind AI.
Acesta prevede o clasificare a aplicaţiilor AI în funcţie de nivelul de risc pe care îl implică şi impune o serie de obligaţii pentru dezvoltatorii şi furnizorii de AI, cum ar fi transparenţa, siguranţa, responsabilitatea şi respectarea drepturilor fundamentale.
„Cred că UE are dreptate să încerce să stabilească standarde globale pentru AI şi să protejeze valorile europene”, spune Wooldridge.
„Guvernul britanic ar trebui să se alinieze la această viziune şi să colaboreze cu UE pentru a crea un cadru comun de reglementare”.
În schimb, guvernul britanic a anunţat în iulie 2022 propunerile sale pentru reglementarea AI, care reflectă o abordare mai puţin centralizată şi mai bazată pe risc decât cea a UE, potrivit The Guardian.
Propunerile se bazează pe principiul că AI ar trebui reglementată în funcţie de contextul şi sectorul în care este folosită, nu ca o tehnologie distinctă. De asemenea, ele pun accent pe promovarea inovaţiei şi a investiţiilor în AI, sporirea încrederii publice şi protecţia datelor.
Guvernul susţine că această abordare va ajuta Marea Britanie să devină un lider mondial în AI, prin crearea unui mediu favorabil dezvoltării şi utilizării tehnologiei. Propunerile guvernului sunt supuse consultării publice până la 21 iunie 2023.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ce tip de săpun poate alunga ţânţarii?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat