Prima pagină » Știri externe » Sezonierii români din Germania consumă legumele refuzate de magazine, fără a avea probleme

Sezonierii români din Germania consumă legumele refuzate de magazine, fără a avea probleme

Sezonierii români şi polonezi angajaţi la ferme din Germania consumă produsele refuzate de magazine din cauza temerilor privind riscurile de E.coli, dar legumele şi fructele sunt perfect comestibile, afirmă un fermier german, citat de ediţia online a revistei Der Spiegel.
06 iun. 2011, 17:39, Știri externe

Producătorii de legume din Germania pierd cinci milioane de euro pe zi din cauza epidemiei cauzate de bacteria E.coli. Chiar dacă salata şi alte legume au primit certificate care atestă că sunt sigure, consumatorii şi lanţurile de magazine nu mai cumpără legume.

Un fermier, Rudolf Behr, subliniază că este uşor de dovedit că legumele sunt de calitate, explicând că angajaţii săi – provenind din Polonia şi România – consumă astfel de legume zilnic, fără a avea probleme. Singura problemă este că nu prea mai are ce să le ofere de lucru, precizează el, afirmând că are pierderi zilnice de 250.000 de euro.

Behr este unul dintre cei mai mari producători de legume din Germania, iar problemele cu care se confruntă sunt reprezentative pentru întreaga industrie a fructelor şi legumelor. În fiecare zi, cei aproximativ 10.000 de fermieri germani pierd în total cinci milioane de euro, potrivit lui Helmut Born, secretarul general al Asociaţiei Fermierilor Germani.