- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un raport CE ridică semne de întrebare privind legalitatea măsurilor Franţei împotriva romilor
Un raport al Comisiei Europene pune sub semnul întrebării legalitatea măsurilor luate de Franţa împotriva romilor, subliniind că legislaţia franceză nu conţine garanţiile minime solicitate de UE pentru protejarea persoanelor deportate, informează ediţia online a New York Times.
Un raport CE ridică semne de întrebare privind legalitatea măsurilor Franţei împotriva romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Documentul CE, obţinut de International Herald Tribune, evidenţiază lipsurile legislaţiei franceze, evitând să exprime susţinere pentru acţiunile Guvernului de la Paris, care au condus la mii de deportări.
Potrivit raportului, expulzările pot fi considerate legale doar dacă îndeplinesc anumite condiţii, inclusiv o analizare individuală a fiecărui caz. Franţa a fost avertizată să evite măsurile împotriva unui anume grup etnic, inclusiv expulzări în masă ale romilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Deşi raportul evită să analizeze expulzările la modul general, documentul sugerează că acţiunile Franţei ar putea să încalce reglementările europene. În acest caz, Franţa riscă să fie vizată de acţiuni judiciare dacă nu va convinge Comisia Europeană că respectă legislaţia UE.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat la sfârşitul lunii iulie o înăsprire a politicii de securitate a Franţei şi desfiinţarea taberelor ilegale ale romilor, atrăgând numeroase critici pe plan intern şi internaţional. Conform Ministerului Imigraţiei, 8.313 romi români şi bulgari au fost expulzaţi de la începutul anului, în timp ce în 2009 numărul total al repatrierilor a fost de 9.875.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO