Un raport secret dezvăluie impactul imigranţilor români şi bulgari asupra sistemului social britanic

Mai multe rapoarte secrete, date publicităţii pentru prima dată, dezvăluie impactul imigraţiei asupra Marii Britanii în guvernarea laburistă, iar unul dintre ele se referă la efectele imigraţiei din România şi Bulgaria asupra sistemului social britanic, relatează Sunday Express, în ediţia online.

Urmărește
3176 afișări
Imaginea articolului Un raport secret dezvăluie impactul imigranţilor români şi bulgari asupra sistemului social britanic

Un raport secret dezvăluie impactul imigranţilor români şi bulgari asupra sistemului social britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deosebit de problematic este un raport privind impactul imigraţiei din România şi Bulgaria, devenite membre UE în 2007, care demonstrează efectele acesteia asupra sistemului de beneficii sociale.

Documentul arată că un sfert dintre imigranţii veniţi din aceste ţări au un "nivel de educaţie scăzut" şi că cel mai probabil au patru sau mai mulţi copii.

În prezent ei nu mai pot cere beneficii sociale până nu muncesc un an în Marea Britanie, dar cercetătorii au descoperit că timp de doi ani de la sosire unul din şapte solicita beneficii sociale.

Studiile efectuate, care au costat peste 165.000 de lire sterline în perioada guvernării laburiste, au fost suprimate deoarece miniştrii erau deranjaţi de concluzii. Rapoartele arată că imigraţia a crescut net la 178.000 de persoane pe an în această perioadă. Acestea arată, de asemenea, că precedentul Guvern a păstrat tăcerea inclusiv asupra proiecţiilor privind creşterea numărului populaţiei.

Un raport al Institutului Naţional de Studii Economice şi Sociale arată că relaxarea normelor privind imigraţia în guvernarea laburistă a încurajat numeroşi străini să se mute în această ţară. Dintre aceştia, 44 la sută au fost atraşi de schimbările acestei politici şi de "relativa deschidere" a Marii Britanii, 23 la sută au venit să li se alăture rudelor şi 30 la sută au venit ca o consecinţă directă a extinderii UE.

Studiile arată, de asemenea, că 94 la sută dintre imigranţi provin din India, Pakistan şi Bangladesh sau din ţările sărace din Europa de Est, cum ar fi Polonia, Lituania sau Slovenia. Un total de 43 la sută dintre imigranţi susţin că au venit în Marea Britanie să muncească, 26 la sută vor să studieze, iar 18 la sută au venit să locuiască cu rudele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici