Un restaurant din Taipei pregăteşte tăiţei uriaşi de isopod pentru clienţii aventuroşi

Un izopod gigantic cu 14 picioare este punctul culminant al unui nou fel de mâncare la un restaurant de ramen din Tapei şi a făcut ca oamenii să stea la coadă, atât pentru poze, cât şi pentru o înghiţitură din acest bol de tăiţei, scrie Reuters.

Urmărește
1254 afișări
Imaginea articolului Un restaurant din Taipei pregăteşte tăiţei uriaşi de isopod pentru clienţii aventuroşi

REUTERS/Ann Wang

De când „The Ramen Boy” a lansat bolul de tăiţei în ediţie limitată pe 22 mai, declarând într-o postare pe reţelele de socializare că „a obţinut în sfârşit acest ingredient de vis”, peste 100 de persoane s-au înscris pe o listă de aşteptare pentru a lua masa la restaurant.

„Este atât de atrăgător datorită aspectului său - arată foarte drăguţ”, a declarat proprietarul restaurantului, în vârstă de 37 de ani, care a dorit să fie identificat doar ca „domnul Hu”, în timp ce ţinea în mână izopodul uriaş în timp ce clienţii făceau fotografii.

„În ceea ce priveşte metoda de gătire, folosim cea mai simplă metodă, aburul, astfel încât nu există nicio dificultate în procesarea sa”.

Restaurantul găteşte izopodul la aburi timp de 10 minute înainte de a-l adăuga deasupra unui bol de ramen cu bulion gros de pui şi peşte. Fiecare bol costă 1.480 de dolari taiwanezi (48 de dolari).

Un client a spus că acea carne are un gust asemănător cu o încrucişare între crab şi homar, cu o textură densă şi o oarecare masticabilitate.

Izopodele uriaşe - un văr îndepărtat al crabilor şi al creveţilor - sunt cele mai mari dintre miile de specii din grupul crustaceelor, a precizat NOAA Ocean Exploration pe site-ul său.

Ele se găsesc de obicei la o adâncime de aproximativ 170-2.140 de metri în ocean, 80% dintre ele trăind la o adâncime de 365-730 de metri, a precizat Animal Planet din Taiwan pe pagina de Facebook.

Un expert taiwanez a identificat specia ca fiind „Bathynomus jamesi”, descoperită în apropierea insulelor Dongsha din Marea Chinei de Sud. Se crede că acestea sunt capturate la o adâncime cuprinsă între 300-500 de metri.

De la lansarea ramanei, unii cercetători şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la potenţialul impact ecologic al tacticilor de pescuit cu traule de fund, precum şi cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate. Însă clienţii restaurantului nu sunt de acord.

„Dacă este doar un meniu special, iar izopodele gigantice au fost prinse neintenţionat, aşa cum spune proprietarul restaurantului, toată lumea ar trebui să le încerce dacă are ocazia”, a declarat Digell Huang, în vârstă de 34 de ani, care lucrează ca şi consilier genetic.

„Sunt foarte onorată să am această ocazie de a o gusta”, a adăugat ea în timp ce mânca dintr-un bol de tăiţei cu izopode.

Cu toate acestea, un cercetător a avertizat împotriva potenţialelor riscuri pentru sănătate, spunând că speciile în mare parte necunoscute pot conţine toxine sau metale grele precum mercurul.

Specia „Bathynomus jamesi” a fost recunoscută oficial în Taiwan anul trecut şi nu există prea multe date despre ea, a declarat Huang Ming-chih, profesor asociat de biotehnologie specializat în nevertebrate de mare adâncime la Universitatea Naţională din Tainan.

„Cea mai bună practică ar fi să se facă mai multe cercetări ... să se construiască o bază de date completă şi apoi să se permită oamenilor să mănânce, ar fi mai bine aşa”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici