- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un român va fi deportat din SUA, în baza unui ordin emis în urmă cu 12 ani
Un român aflat în Statele Unite din 1994 va fi obligat să părăsească teritoriul american luni, în baza unui ordin de deportate emis în absenţa sa cu peste 12 ani în urmă, relatează Grand Rapids News, în ediţia electronică de sâmbătă.
Un român va fi deportat din SUA, în baza unui ordin emis în urmă cu 12 ani
Tiberiu Caraiman, care s-a căsătorit, în SUA, cu o româncă emigrată înaintea sa şi devenită cetăţean american, a încercat în repetate rânduri, în ultimii 15 ani, să convingă autorităţile americane să îi permită să rămână pe teritoriul Statelor Unite şi afirmă că nu s-a ascuns niciodată de autorităţi.
Avocatul său declară că ambii soţi aveau serviciu, deţineau o casă, îşi plăteau impozitele şi nu au comis nici o infracţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
La sosirea în Statele Unite, Caraiman, acum în vârstă de 45 de ani, nu vorbea bine limba engleză, iar avocaţii pe care i-a angajat pentru a-l reprezenta pe lângă autorităţile de imigrare au omis să-i comunice mai multe decizii ale acestora.
Avocatul serviciului de imigrare din Detroit, Michael Dobson, apreciază că acest caz este unul "obişnuit", iar Caraiman "este în aceeaşi situaţie cu alte 20 de milioane de persoane care nu ar trebui să fie în SUA".
Purtătorul de cuvânt al congresmenului republican din Grand Rapids Vernon Ehlers a apreciat că astfel de situaţii apar adeseori, fie din cauza avocaţilor, fie a barierei de comunicare. "Adesea lucrurile scapă de sub control înainte să le putem gestiona (...) Congresmenul Ehlers este unul dintre membrii Camerei Reprezentanţilor care încearcă să simplifice procesul", a adăugat el.
Caraiman a ajuns în Statele Unite în 1994, cu o viză de vizitator de 60 de zile, în căutarea "unei vieţi mai bune", şi a depus în scurt timp cereri pentru un permis de muncă şi azil politic. Între timp, a cunoscut-o pe Gina, care părăsise România cu mult timp înainte şi care a devenit ulterior cetăţean american.
Cei doi s-au căsătorit în primăvara anului 1996, fără să ştie că pe numele lui Caraiman fusese emis, în absenţă, un ordin de deportare. Avocatul lui - cel de-al patrulea angajat de familie - susţine că există precedente de anulare a unor astfel de ordine, însă reprezentantul biroului de imigrare afirmă că "acest caz este atât de vechi, încât nu poate fi redeschis".
Soţii Caraiman afirmă că, în ianuarie, şase agenţi ai serviciilor de imigrare l-au reţinut pe Tiberiu, care a rămas în arest timp de o lună, până când familia a reuşit să strângă cei 10.000 de dolari necesari pentru cauţiune.
Într-o scrisoare datată 18 martie, departamentul pentru imigrare l-a anunţat pe Caraiman că trebuie să se prezinte luni la aeroportul din Detroit, el riscând şi o interdicţie de intrare în SUA de zece ani.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO