- Home
- Externe
- (03.10.2019, 17:52)
- Florin Jinga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un scenariu care dă fiori: Un război nuclear între India şi Pakistan ar omorî peste 100 de milioane de oameni şi ar provoca foamete globală
Posibilitatea declanşării unui război nuclear între India şi Pakistan ar duce la moartea a peste 100 de milioane de oameni, potrivit unui studiu al Universităţii Rutgers din Statele Unite. Totodată, cercetătorii spun că ar urma o foamete globală, din cauza faptului că armele nucleare declanşate ar produce reziduuri care ar bloca lumina soarelui până la 10 ani.
Urmărește
6775 afișări
Studiul realizat de cercetătorii americani vine pe fondul noilor tensiuni dintre India şi Pakistan şi i-a făcut pe aceştia să încerce să stabilească ce s-ar întâmplă în cazul unui conflict nuclear, scrie Daily Mail.
Numărul pierderilor omeneşti ar putea creşte la 125 de milioane de morţi, dacă cele două ţări asiatice ar folosi întreg arsenalul nuclear de care dispun, printre care şi bombele de 100 de kilotone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Pakistan şi India au în arsenal fiecare aproximativ 150 de focoase nucleare, iar numărul acestora ar urma să crească în următorii ani.
Scenariul dezastruos prezentat de cercetători apare într-un moment critic, în care tensiunile dintre cele două state sunt la cote maxime, veşnicul motiv fiind teritoriul Kashmir.
Premierul Indiei, Narendra Modi, a înlăturat, în august, autonomia porţiunii din Kashmir controlată de ţara sa, iar premierul Pakistanului a avertizat ONU, săptămâna trecută, că disputa ar putea degenera într-un război nuclear.
Ultimul conflict diplomatic dintre cele două ţări asiatice a avut loc în februarie, dar situaţia a fost detensionată, după ce Pakistanul a predat Indiei un pilot capturat.
Politica Indiei presupune să nu atace prima, însă îşi rezervă dreptul la un răspuns nuclear în cazul unui atac cu arme de distrugere în masă. Potrivit scenariului, statul pakistanez ar declanşa primul atac, însă acest lucru nu e sigur.
Bombele de 100 de kilotone sunt de şase ori mai puternice decât cele folosite de Statele Unite în atacurile de la Hiroshima şi Nagasaki. O singură detonare ar ucide 2 milioane de oameni şi ar răni alţi 1,5 milioane.
Totodată, efectele armelor nucleare ar afecta şi mediul înconjurător. Astfel că, precipitaţiile se vor reduce, scăzând temperaturile şi cantitatea de lumină care ajunge pe Pământ.
„Există puţine indicii în istoria conflictului dintre India şi Pakistan care să sugereze că liderii acestor ţări ar fi dispuşi să lase disputa să escaladeze până în momentul anihilării totale", a declarat Johann Chacko, doctorand la Şcoala de Studii Orientale şi Africane din Londra.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Încă un obstacol pentru migranţi: Administraţia Trump vrea să preleveze probe ADN de la persoanele care intră ilegal în ţară
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe