Un senator american propune un scut antirachetă comun al Statelor Unite şi Rusiei

Statele Unite ar putea crea un scut antirachetă comun cu Rusia pentru a amâna instalarea elementelor antibalistice în Cehia şi Polonia, propune Carl Levin, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Senatul american, relatează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Un senator american propune un scut antirachetă comun al Statelor Unite şi Rusiei

Un senator american propune un scut antirachetă comun al Statelor Unite şi Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să lansăm o dezbatere serioasă cu Rusia privind sistemul de apărare antirachetă pe care l-am putea construi împreună pentru că ne confruntăm cu o ameninţare comună, din partea Iranului", afirmă Levin într-un interviu acordat postului Ecoul Moscovei.

Levin declara marţi, în cursul unei vizite la Moscova, că preşedinţii rus şi american, Dmitri Medvedev şi Barack Obama, vor avea "oportunitatea istorică" de a coopera pentru rezolvarea problemelor comune.

"Este o oportunitate istorică, pentru că avem un nou preşedinte în Statele Unite, care s-a întâlnit cu preşedintele Medvedev", a subliniat senatorul democrat.

Levin a atras atenţia asupra ameninţării proliferării nucleare, în special din partea Coreei de Nord şi Iranului.

"Am discutat depre posibilitatea cooperării cu Rusia la sistemul antirachetă, fapt care ne poate oferi o anumită protecţie", subliniază Levin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici