Un sindicat din SUA îi acuză pe Elon Musk şi Donald Trump că au încercat să intimideze lucrătorii

  • Un puternic sindicat a depus plângere împotriva lui Donald Trump şi Elon Musk.
  • Sindicaliştii susţin că cei doi au încercat să intimideze lucrătorii în timpul discuţiei care a avut loc luni pe platforma X.
  • Sindicatul reprezintă angajaţi din domeniile auto, aviaţie şi agricultură din SUA şi Canada.
Urmărește
420 afișări
Imaginea articolului Un sindicat din SUA îi acuză pe Elon Musk şi Donald Trump că au încercat să intimideze lucrătorii

Sursa foto: Mediafax Foto

Preşedintele sindicatului UAW, Shawn Fain, a anunţat marţi că au fost depuse plângeri pe numele Musk şi Trump la Consiliul Naţional pentru Relaţii de Muncă. Plângerile au legătură cu încercările de a ameninţa şi intimida lucrătorii, potrivit Reuters.

Acţiunea s-a desfăşurat după ce Musk şi Trump au purtat luni o conversaţie de două ore pe platforma de socializare X. În timpul discuţiei, Trump a lăudat capacitatea lui Musk de a reduce costurile spunând că nu va tolera ca lucrătorii să intre în grevă. Musk a zâmbit, dar nu a răspuns la comentariile lui Trump.

„Atât Trump, cât şi Musk vor ca oamenii din clasa muncitoare să stea şi să tacă, iar ei râd deschis despre asta. Este dezgustător, ilegal şi total previzibil din partea aceşti doi clovni", a spus Fain într-o declaraţie făcută marţi.

Conform legii federale, lucrătorii nu pot fi concediaţi pentru că au intrat în grevă, iar ameninţarea este ilegală în temeiul Legii naţionale privind relaţiile de muncă, a transmis UAW prin intermediul unui comunicat.

Poziţia sindicatului ar putea influenţa campania electorală. UAW are aproape 400.000 de membri care ar putea decide rezultatul alegerilor prezidenţiale în unele state din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici