- Home
- Externe
- BRUXELLES, (27.08.2014, 23:58)
- Anna Primac
Un sistem antiaerian rus a fost detectat în Ucraina - diplomat NATO
Un sistem de rachete antiaerian rus de tip Panţir S1, numit şi SA-22, a fost detectat în regiunea de est a Ucrainei, aflată sub controlul separatiştilor proruşi, a anunţat miercuri un diplomat al NATO, citat de AFP.
Urmărește
1609 afișări
Un sistem antiaerian rus a fost detectat în Ucraina - diplomat NATO (Imagine: Wikipedia)
Sistemul "SA-22 este în prezent în zonă", a afirmat acest diplomat, sub protecţia anonimatului, reamintind că un alt tip de rachete, SA-11 sau Buk, este suspectat că ar fi la originea tirului care a cauzat prăbuşirea unui avion al Malaysia Airlines pe 17 iulie, soldată cu 298 de morţi.
Sistemele de rachete Panţir S1 (sau SA-22 în clasificarea NATO) sunt capabile să atingă orice ţinte aeriene pe o rază de 20 de kilometri şi la o altitudine de 15 kilometri. Ele pot viza patru ţinte simultan, iar rachetele lor pot atinge o viteză de 1.300 de metri pe secundă.
Diplomatul a evocat, de asemenea, "informaţii ucrainene credibile", afirmând că "în Ucraina au loc incursiuni ale trupelor ruse".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Moscova a "pus capăt ambiguităţilor, devenind mai deschisă" în ce priveşte susţinerea sa acordată rebelilor, a apreciat el.
"Doar că, oficial, ruşii nu revendică" aceste acţiuni, a adăugat diplomatul.
Casa Albă a apreciat luni că "incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această ţară.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins aceste acuzaţii, denunţând un "război informaţional".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe