Un site guvernamental a picat, după aproape un milion de oameni au semnat în câteva ore o PETIŢIE pentru anularea BREXIT | FOTO

O petiţie online, pornită joi, pentru anularea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a strâns 860.000 de semnături în numai câteva ore de la lansare, provocând prăbuşirea site-ului. Oamenii se declară nemulţumiţi de impasul în care se află procesul de Brexit, în contextul în care Parlamentul de la Londra nu a acceptat un acordul propus de premierul Theresa May pentru părăsirea blocului comunitar.

Urmărește
1203 afișări
Imaginea articolului Un site guvernamental a picat, după aproape un milion de oameni au semnat în câteva ore o PETIŢIE pentru anularea BREXIT | FOTO

Brexit: Un site de petiţii a picat, după ce peste 800.000 de oameni au semnat pentru anularea ieşirii Marii Britanii din UE

Site-ul care găzduieşte petiţia este unul guvernamental. Oficialii au declarat că numărul de utilizatori dornici să semneze a fost foarte mare, făcând accesarea platformei imposibilă, arată publicaţia Mirror.

"Site-ul de petiţii are câteva probleme tehnice şi lucrăm pentru a-l pune din nou pe picioare cât se poate de repede. Site-ul a picat din cauza numărului mare de oameni care doreau să semneze", a precizat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

Oamenii susţin revocarea articolului 50, cel care permite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Teoretic, Londra încă poate anula Brexit-ul unilateral, având în vedere că Parlamentul britanic nu a reuşit să adopte acordul pentru părăsirea blocului comunitar, programată pe 29 martie.

Petiţia a fost iniţiată de o femeie pe nume Margaret Anne Georgiadou. Ea face apel la cetăţeni să îşi impună vocea în această problemă care macină societatea britanică.

"Guvernul susţine de mult timp că ieşirea din Uniunea Europeană este "dorinţa poporului". Noi trebuie să oprim aceste afirmaţii şi să le arătăm că opinia publică este pentru a rămâne în Uniunea Europeană. Un alt referendum nu s-ar mai putea produce, aşa că semnaţi acum", a scris iniţiatoarea în textul petiţiei.

Lista de semnături este susţinută şi de un număr de parlamentari independenţi, inclusiv de Camilla Cavendish, care a ocupat funcţia de Director de Politică a fostului premier David Cameron.

Pentru a obţine un răspuns oficial, o petiţie are nevoie de cel puţin 10.000 de semnături, iar cele de peste 100.000 de semnături trebuie dezbătute în parlament.

De asemenea, tot joi dimineaţă, ministrul de Externe Jeremy Hunt a spus că Parlamentul ar putea vota oprirea Brexitului, deşi acest lucru este greu de crezut.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pe data de 29 martie 2019, la ora locală 23:00 (ora 01:00, ora României), decizie luată de cetăţenii britanici în urma unui referendum desfăşurat în 2016.

Deşi Guvernul Marii Britanii a ajuns la un acord pentru retragere împreună cu oficialii de la Bruxelles, Parlamentul de la Londra a respins în repetate rânduri actul, argumentând că defavorizează Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici