Un soldat american a aplicat metoda simulării înecului fiicei sale pentru că nu ştia alfabetul

Un soldat american de 27 de ani a fost acuzat că a supus-o pe fetiţa sa în vârstă de patru ani la o metodă de interogatoriu rezervată suspecţilor de terorism, întrucât aceasta nu reuşea să recite lecţia, a anunţat luni poliţia din statul Washington.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Un soldat american a aplicat metoda simulării înecului fiicei sale pentru că nu ştia alfabetul

Un soldat american a aplicat metoda simulării înecului fiicei sale pentru că nu ştia alfabetul (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fetiţa nu a reuşit să recite alfabetul, pe care tocmai îl învăţase. Într-un acces de furie şi sub influenţa alcoolului, tatăl său, Joshua Tabor, împreună cu prietena sa au dus-o la chiuveta din bucătărie şi au băgat-o cu capul în apă de mai multe ori, simulând înecul, a explicat Todd Stancil, comandantul poliţiei din oraşul Yelm.

"Ca şi când acest lucru nu ar fi fost de ajuns, fetiţei îi este frică de apă", a adăugat el.

Această metodă, considerată tortură, numită "waterboarding" sau "simularea înecului", a fost folosită în timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush în cadrul interogării persoanelor suspectate de terorism.

În urma incidentului, Tabor a ieşit din casă ameninţând că va "sparge geamurile" caselor din cartier, a continuat Stancil.

Alertaţi de urletele lui Tabor, vecinii au chemat poliţia, care a descoperit atunci şi fetiţa, terorizată şi plină de hematoame. Aceasta a explicat poliţiştilor că a fugit în baie.

Joshua Tabor a fost arestat şi inculpat pentru lovituri şi răni voluntare. În cadrul mărturiei sale, el a precizat că, în opinia lui, "simularea înecului" este o "pedeapsă întru totul potrivită", potrivit oficialului.

Stancil a explicat că fetiţa a fost plasată temporar în grija unei alte familii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici