Un startup britanic de AI cu legături guvernamentale dezvoltă tehnologii pentru drone militare

O companie care a colaborat îndeaproape cu guvernul britanic în ceea ce priveşte siguranţa inteligenţei artificiale şi sistemul naţional de sănătate dezvoltă, de asemenea, tehnologii AI pentru dronele militare, informează The Guardian.

Urmărește
486 afișări
Imaginea articolului Un startup britanic de AI cu legături guvernamentale dezvoltă tehnologii pentru drone militare

Un startup britanic de AI cu legături guvernamentale dezvoltă tehnologii pentru drone militare

Compania de consultanţă Faculty AI are „experienţă în dezvoltarea şi implementarea de modele AI pe UAV-uri”, sau vehicule aeriene fără pilot, potrivit unei companii partenere din industria de apărare.

Faculty a apărut ca una dintre cele mai active companii care vând servicii AI în Regatul Unit. Spre deosebire de OpenAI, Deepmind sau Anthropic, aceasta nu dezvoltă ea însăşi modele, concentrându-se în schimb pe revânzarea de modele, în special de la OpenAI, şi pe consultanţă privind folosirea acestora în sectorul public şi în industrie.

Compania britanică a lucrat la analiza datelor pentru campania „Vote Leave” înainte de Brexit. Fostul consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, a încredinţat apoi lucrări guvernamentale firmei în timpul pandemiei şi l-a inclus pe directorul executiv al acesteia, Marc Warner, în reuniunile grupului consultativ ştiinţific al guvernului.

De atunci, compania, denumită în mod oficial Faculty Science, a realizat teste ale modelelor de inteligenţă artificială pentru AI Safety Institute (AISI) al guvernului britanic, înfiinţat în 2023 sub conducerea fostului prim-ministru Rishi Sunak.

Companiile producătoare de armament sunt dornice să integreze inteligenţa artificială în drone, de la „camarazi loiali” care ar putea zbura alături de avioanele de luptă, până la muniţii care pot aştepta apariţia ţintelor înainte de a trage asupra lor.

Într-un comunicat de presă în care anunţă un parteneriat cu Faculty, startup-ul britanic Hadean a scris că cele două companii lucrează împreună la „identificarea subiecţilor, urmărirea mişcării obiectelor şi explorarea dezvoltării, implementării şi operaţiunilor autonome ale acestora”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici