- Home
- Externe
- (11.05.2020, 06:34)
- Marinela Sarbu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu arată că bărbaţii au un nivel mai ridicat al unei enzime cheie care favorizează infectarea cu COVID-19
Sângele bărbaţilor are niveluri mai ridicate ale unei enzime cheie folosite de noul coronavirus pentru a infecta celulele decât femeile, au arătat rezultatele unui studiu european publicat luni - o constatare care ar putea ajuta cercetătorii să explice de ce bărbaţii sunt mai vulnerabili la infecţia cu COVID-19, relatează Reuters.
Urmărește
1334 afișări
Un studiu arată că bărbaţii au un nivel mai ridicat al unei enzime cheie care favorizează infectarea cu COVID-19
Enzima 2 de conversie a angiotensinei (ACE2) se găseşte în inimă, rinichi şi în alte organe. În COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, se crede că aceast ar juca un rol în modul în care infecţia progresează în plămâni.
Studiul, publicat în European Heart Journal, a descoperit, de asemenea, că medicamentele prescrise pe scară largă numite inhibitori ai ACE sau inhibitori ai receptorilor angiotensinei (ARB) nu au dus la concentraţii mai mari de ACE2 şi, prin urmare, nu ar trebui să crească riscul de COVID-19 pentru persoanele care le iau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Inhibitorii ACE şi ARB sunt prescrişi pe scară largă pacienţilor cu insuficienţă cardiacă congestivă, diabet sau boli renale. Medicamentele reprezintă miliarde de dolari în vânzări de reţete la nivel mondial.
"Constatările noastre nu susţin intreruperea acestor medicamente la pacienţii cu COVID-19", a declarat Adriaan Voors, profesor de cardiologie la Universitatea Groningen din Olanda, care a condus studiul.
Analizând mii de bărbaţi şi femei, echipa lui Voors a măsurat concentraţiile de ACE2 în mostrele de sânge prelevate de la peste 3.500 de pacienţi cu insuficienţă cardiacă din 11 ţări europene.
Cercetătorii au început studiul înainte de pandemia de coronavirus, au spus cercetătorii şi astfel nu au fost incluşi pacienţi cu COVID-19.
Dar când alte cercetări au început să indice ACE2 ca o enzimă cheie pentru modul în care noul coronavirus intră în celule, Voors şi echipa sa au văzut suprapuneri importante cu studiul lor.
„Când am descoperit că unul dintre cei mai puternici biomarkeri, ACE2, era mult mai mare la bărbaţi decât la femei, mi-am dat seama că acest lucru ar avea potenţialul de a explica de ce bărbaţii au mai multe şanse să moară din cauza COVID-19 decât femeile”, a declarat Iziah Sama, un medic al UMC Groningen care a condus studiul.
ACE2 este un receptor de pe suprafaţa celulelor care se leagă de noul coronavirus şi îi permite să intre şi să infecteze celulele.
Sama şi Voors au remarcat că, la fel ca şi în plămâni, ACE2 se găseşte în inimă, rinichi, în ţesuturile care căptuşesc vasele de sânge şi în niveluri deosebit de ridicate în testicule.
Ei au spus că prezenţa sa în testicule ar putea explica parţial concentraţiile mai mari de ACE2 la bărbaţi şi de ce bărbaţii sunt mai vulnerabili la COVID-19.
Pandemia COVID-19 a infectat peste 4 milioane de oameni în întreaga lume şi a ucis aproape 277.000, potrivit unui raport al Reuters. Numărul de decese şi infecţii indică faptul că bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să contracteze boala şi să sufere complicaţii severe sau critice dacă se îmbolnăvesc.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe