- Home
- Externe
- (19.11.2020, 06:58)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu danez pune la îndoială eficacitatea purtării măştii de protecţie
- Un studiu realizat în Danemarca susţine că masca chirurgicală nu are efect
- Purtarea unei măşti chirurgicale joacă doar un rol mic în protejarea împotriva COVID-19
- Oamenii de ştiinţă din toată lumea contrazic concluziile acestui studiu
Urmărește
3282 afișări
Un studiu danez pune la îndoială eficacitatea purtării măştii de protecţie
Un studiu danez publicat miercuri sugerează că purtarea unei măşti chirurgicale are doar un rol mic în protejarea împotriva COVID-19.
Concluziile acestui studiu sunt puse la îndoială de mulţi oameni de ştiinţă.
Unul dintre autorii studiului, Kasper Iversen de la Universitatea din Copenhaga, a declarat el însuşi pentru AFP că „recomandările actuale (de a purta o mască atunci când distanţarea este imposibilă) nu sunt serios puse la îndoială de acest studiu"
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Studiul realizat pe 6.000 de persoane şi publicat în Annals of Internal Medicine al American College of Physicians, arată că 1,8% dintre purtătorii de măşti au contractat COVID-19, comparativ cu 2,1% dintre cei care nu o purtau.
Deşi acest lucru sugerează că masca are un efect protector mic, mărimea eşantionului este insuficientă pentru a stabili semnificaţia statistică, susţin chiar autorii studiului.
„Nu am putut arăta un efect semnificativ”, a explicat profesorul Iversen, care a adăugat că studiul său arată că „efectul purtării măştii nu este la fel de important pe cât ne aşteptam”.
În ceea ce priveşte factorii ce pun la îndoială datele studiului, aceştia sunt destul de mulţi. În primul rând studiul a fost efectuat într-o ţară cu rate de transmisie relativ mici. Apoi, mai puţin de jumătate dintre participanţi (46%) au aplicat corect instrucţiunile de purtare a măştii. În cele din urmă, rezultatele sale se bazează pe teste de detectare a anticorpilor a căror fiabilitate este variabilă.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe