Un tânăr de 22 de ani a strigat "Palestina liberă" şi a înjunghiat un bărbat în apropierea unei sinagogi în New York

Un bărbat de 22 de ani din Brooklyn, New York, a fost acuzat că a comis un atac motivat de ură după ce poliţia a declarat că acesta a strigat "Palestina liberă" şi "Vrei să mori?" înainte de a înjunghia un tânăr în apropierea unei sinagogi.

Urmărește
984 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 22 de ani a strigat "Palestina liberă" şi a înjunghiat un bărbat în apropierea unei sinagogi în New York

Un tânăr de 22 de ani a strigat "Palestina liberă" şi a înjunghia un tânăr în apropierea unei sinagogi în New York

Bărbatul în vârstă de 22 de ani, Vincent Sumpter, a fost acuzat de agresiune de gradul doi ca infracţiune motivată de ură în atacul care a avut loc sâmbătă noaptea. 
 
Yaacov Behrman, un rabin care este purtător de cuvânt al mişcării Chabad-Lubavitch, a declarat că Sumpter a schimbat câteva cuvinte cu victima, pe care a identificat-o drept Yechiel Michel Dabrowskin, înainte de a-l înjunghia o dată în piept. Rabinul Behrman a declarat că Dabrowskin, care este evreu şi are aproximativ 30 de ani, a fost dus la Maimonides Medical Center şi se aşteaptă să aibă o recuperare complete.
 
"Acesta este în mod evident un incident foarte grav şi a existat o mulţime de retorică antisemită", a declarat rabinul Behrman. "Sunt îngrijorat că, dacă această retorică nu încetează, va deveni din ce în ce mai frecventă, din păcate".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici