Un tânăr francez supraponderal, refuzat la îmbarcare de compania British Airways

O familie franceză venită în Statele Unite pentru un tratament medical pentru fiul lor afirmă că a fost împiedicată, la Chicago (Illinois, nord), să ia avionul pentru a se întoarce acasă, compania British Airways considerând că fiul este prea gras.

Urmărește
1460 afișări
Imaginea articolului Un tânăr francez supraponderal, refuzat la îmbarcare de compania British Airways

Un tânăr francez supraponderal, refuzat la îmbarcare de compania British Airways (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kevin Chenais, în vârstă de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglări hormonale pentru care a venit să se trateze timp de un an şi jumătate la Mayo Clinic din Chicago.

Mama lui era pe punctul de a izbucni în plâns atunci când a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzăm British Airways pentru că ne-a lăsat acolo", în aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

"Dacă au putut să îl aducă cu această problemă până aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce înapoi la clasa economic (...), pentru ca el să îşi urmeze în continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactată de AFP, Caroline Titmuss, o purtătoare de cuvânt a British Airways, a asigurat că serviciul clienţi s-a "străduit să găsească o soluţie" şi a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul în deplină siguranţă şi noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a explicat, de asemenea, că transportatorul "nu şi-a schimbat politica între momentul în care familia a ajuns (în Statele Unite) şi momentul în care trebuia să plece".

"Sunt sigur că multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot călători pentru că au aceeaşi problemă", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplasează în scaun motorizat şi are nevoie în permanenţă de oxigen şi supraveghere medicală.

Familia a petrecut o săptămână într-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways îl va plăti pentru a încerca să rezolve problema.

În lipsă de bani, familia a decis să ia trenul până la New York şi să se întoarcă la bordul pachebotului Queen Mary.

Familia Chenais a contactat consulatul Franţei în urmă cu zece zile.

"Primul pas pentru noi era să înţelegem situaţia. Ulterior, consulatul a încercat o mediere cu British Airways, dar compania aeriană a rămas fermă, invocând o problemă de securitate", a explicat o purtătoare de cuvânt.

"BA ne-a spus că piloţii avioanelor au ultimul cuvânt. Consulatul a recomandat familiei doi avocaţi", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici