Un tren a deraiat în Elveţia din cauza furtunii Joachim

Furtuna Joachim, care a afectat deja Franţa, s-a deplasat în Elveţia, unde trei persoane au fost rănite vineri în urma deraierii unui tren, potrivit unui comunicat al poliţiei din Berna.

Urmărește
188 afișări

"Vineri dimineaţă, un tren a deraiat într-o pădure din apropiere de Tramelan", în Jura Bernois (nord-vestul Elveţiei), a precizat poliţia cantonală din Berna.

"Conform primelor investigaţii, trei persoane au fost rănite uşor", a adăugat poliţia.

"Una dintre aceste trei persoane este conductorul trenului", a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Trenul circula dinspre localitatea Tavannes către Tramelan. Cu puţin înainte de ora 6.30 (7.30, ora României), trenul a deraiat într-o pădure.

Rafale violente de vânt s-au înregistrat în cursul nopţii în regiune, de până la 120 de kilometri pe oră, potrivit Meteosuisse care aşteaptă ca partea cea mai dură a furtunii să aibă loc vineri.

Ninsori puternice sunt aşteptate în staţiunile de schi, potrivit Meteosuisse, care avertizează însă că va ninge şi la câmpie.

La rândul său, Compania generală de Navigaţie pe lacul Leman (CGN), care dispune de mai multe linii între Elveţia şi Franţa, a anunţat pe site-ul său "suprimarea tuturor serviciilor" vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici