Prima pagină » Știri externe » Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global

Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global

Liderii ţărilor G8 au avut joi la cină un meniu gastronomic cu cinci feluri de mâncare din bucătăria ţării gazdă, Italia, înainte de a se ocupa vineri de problematica securităţii alimentare în lume.
Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global
10 iul. 2009, 08:05, Știri externe

Meniul stabilit de bucătarul italian Michele Persechini pestru oaspeţii summitului de la L’Aquila, reunind cele mai industrializate opt ţări, propune ca aperitiv o salată călduţă de roşii cu brânză, potrivit unei copii furnizate de o sursă apropiată organizaţiei G8.

Urmează macaroane cu sos de carne, miel şi trufe de vară, cu vinete, fasole verde şi cartofi copţi, precum şi brânză. Desertul consta într-o pizza îndulcită cu migdale.

Şase tipuri de vin sunt propuse oaspeţilor.

Meniul conceput pentru partenerii liderilor G8 de bucătarul Nico Romito (două stele în ghidul Michelin) prevede o alegere de patru aperitive, miel cu salată de cartofi călduţă şi sos chaud-froid de ciocolată cu chimen dulce ca desert.

Vineri, summitul G8 va aborda tema securităţii alimentare şi ar urma să anunţe o iniţiativă de 15 miliarde de dolari, susţinută de ţările emergente, pentru a combate foametea din zonele sărace de pe glob.