- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (22.03.2023, 16:21)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania
Virusul Marburg, asemănător Ebola, a ucis cinci persoane în Tanzania. Luna trecută, un focar al virusului a fost descoperit şi în Guineea Ecuatorială.
Urmărește
292 afișări
Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania
Virusul Marburg a ucis cinci persoane în regiunea nord-vestică Kagera din Tanzania, a anunţat Ministerul Sănătăţii din ţara africană, potrivit BBC. Trei persoane sunt tratate în spital, iar autorităţile urmăresc 161 de contacte.
Strategia Tanzaniei de a controla răspândirea a fost lăudată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
„Eforturile autorităţilor din domeniul sănătăţii din Tanzania de a stabili cauza bolii sunt un indiciu clar al determinării de a răspunde eficient la focar”, a declarat directorul regional al OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Virusul Marburg este asemănător virusului Ebola. Este la fel de mortal şi ucide în medie jumătate dintre cei infectaţi, spune OMS. Este o boală severă, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături de sânge şi sângerare.
Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale pentru a trata virusul, dar hidratarea intensă pe cale orală şi intravenoasă creşte şansele de supravieţuire.
Infecţiile recente şi decesele au fost pe continentul african, unde sute de oameni au murit în trecut din cauza virusului. Virusul a fost identificat pentru prima dată în 1967, după ce 31 de persoane s-au infectat şi au murit în Germania şi Serbia.
De atunci, au mai apărut focare în Guineea, Uganda, Angola, Republica Democratică Congo, Kenya şi Africa de Sud. În iulie anul trecut, două persoane din Ghana au murit din cauza virusului şi 98 de contacte au fost puse în carantină. Două luni mai târziu, ţara a declarat sfârşitul focarului.
În 2021, oficialii din domeniul sănătăţii din Guineea au confirmat primul caz de virus din Africa de Vest, în timp ce un focar din Angola în 2005 a ucis mai mult de 300 de persoane. Printre oameni, virusul se răspândeşte în special prin intermediul fluidelor corporale.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe