- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Una dintre persoanele suspectate de spionaj şi arestate în SUA deţinea paşaport britanic fals
O rusoaică din grupul celor zece persoane arestate de FBI şi suspectate de spionaj în favoarea Rusiei deţinea un paşaport britanic fals pentru a călători spre şi dinspre Rusia, au declarat surse citate de cotidianul The Times, în ediţia electronică.
Una dintre persoanele suspectate de spionaj şi arestate în SUA deţinea paşaport britanic fals (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Femeia care a afirmat că se numeşte Tracey Lee Ann Foley şi că este cetăţean american naturalizat călătorea la Moscova pe baza paşaportului falsificat pe care i l-au furnizat serviciile de informaţii ruse, potrivit surselor citate.
Ea a fost instruită, într-un mesaj electronic codat, să ridice paşaportul din Viena, să îl semneze şi să "înveţe singură să poată reproduce semnătura în caz de nevoie", potrivit The Times. "În paşaport vei primi o notă cu recomandări. Te rog să distrugi nota după ce o citeşti. Cu bine", este scris în mesajul trimis de agenţii secreţi ruşi, susţine cotidianul britanic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Cei zece presupuşi spioni au fost arestaţi după o anchetă care a durat peste un deceniu şi care ar fi scos la iveală o reţea de spionaj în stilul celor din timpul Războiului Rece, menită să pătrundă până la cele mai înalte niveluri ale politicii americane.
Presupuşii spioni au primit sute de mii de dolari în numerar de la Moscova pentru a conduce "misiuni sub acoperire, pe termen lung", folosind identităţi şi acte false, potrivit documentelor folosite în instanţă.
Unii dintre ei formau şi cupluri şi aveau şi copii împreună, notează The Times, care apreciază că acest caz ar putea reprezenta cea mai gravă dispută pe probleme de spionaj între Statele Unite şi Rusia, de la sfârşitul Războiului Rece.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO