- Home
- Externe
- (16.08.2020, 02:43)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unele măşti au cipuri integrate. Care este scopul folosirii tehnologiei
Cercurile conspirationiste vorbesc tot mai mult despre prezenţa unor cipuri în măştile de faţă pe care tot mai multe ţări le-au impus locuitorilor în contextul pandemiei de Covid-19. Realizatorii acestora spun, însă, că cipurile nu au nimic de-a face cu urmărirea utilizatorilor măştilor.
Urmărește
7081 afișări
Unele măşti au cipuri integrate. Care este scopul folosirii tehnologiei
Experţii confirmă faptul că unele modele de măşti sunt într-adevăr echipate cu cipuri, dar spun că acestea nu au nici pe departe rolul de a ne spiona ci au un scop practic. Tehnologia este folosită pentru a stabili de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile, scrie Le Parisien.
De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip RFID. Acesta din urmă este cunoscut pentru faptul că a „revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele îmbrăcăminţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei
-
India anunţă că a testat cu succes o rachetă hipersonică
-
Şeful mass-media Hezbollah, ucis într-un atac israelian asupra Beirutului - surse Reuters
Odată activat, cipul RFID „transmite datele sale de identificare prin antena […]. Informaţiile sunt apoi preluate şi procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preţ, stoc, validitate”, explică specialiştii. Practic, un cip RFID ţine locul unui cod de bare şi permite „scanarea a sute de etichete simultan, chiar în prezenţa obstacolelor şi până la zece metri distanţă”.
Astfel de cipuri sunt frecvent folosite de magazinele Decathlon din toată lumea, unde clienţii trebuie doar să pună obiectele pe care le doresc într-un coş, iar acestea sunt identificate cu ajutorul cipului şi preţul final este afişat pe un ecran.
În ceea ce priveşte măştile cu cipuri încorporate, utilizatorii cipurilor spun că acestea au scopul de a urmări masca şi nu persoana care o utilizează.
UBI Solutions a integrat cipuri RFID, precum şi un QRcode astfel încât utilizatorul să poată „controla numărul de spălări cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone”. Şi astfel să nu depăşim limita pentru care sunt certificate. Compania, care se adresează profesioniştilor, a dezvoltat deja acest sistem pentru lenjeria de pat în spitale.
„Scopul acestei tehnologii nu este de a urmări acţiunile indivizilor sau de a le atinge libertăţile. Masca este urmărita şi nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea purtătorului de mască şi mască", a explicat preşedintele UBI, lider european în domeniu.
Teoriile din jurul acestui cip nu s-au născut odată cu criza. „Ele au circulat în special cu privire la cipurile subcutanate, nu atât cele care se află în obiecte care sunt în mod regulat în centrul acestor teorii”, îşi aminteşte Rudy Reichstadt, fondatorul Conspiracy Watch.
„Există teorii că cineva urmăreşte să controleze populaţia, să ne geolocalizeze sau să iniţieze o fază de transhumanism. În unele teorii unii vor să ne otrăvească. Aceste cipuri ar fi folosite pentru a ne injecta cu otravă care ne-ar modifica facultăţile intelectuale. Există tot felul de fantasme în spatele acestor cipuri ”, notează Rudy Reichstadt.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea românului care a creat lanţul de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s şi vrea să îşi demonstreze talentul chiar acasă la competitori, în SUA: „Primii ani din viaţă mi i-am petrecut printre tarabele din bazarul din Suceava, unde am cunoscut antreprenoriatul la firul ierbii. Din păcate, şcolile de azi nu pregătesc tinerii pentru antreprenoriat”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe