- Home
- Externe
- WASHINGTON, (20.03.2013, 13:01)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unele ţări membre NATO analizează o acţiune militară în Siria
Unele ţări membre NATO analizează individual o acţiune militară în Siria, dar orice intervenţie a Alianţei ar urma "acceaşi succesiune de operaţiuni ca în cazul Libiei", a afirmat marţi comandantul suprem al forţelor NATO, amiralul american James Stavridis.
Urmărește
337 afișări
Unele ţări membre NATO analizează o acţiune militară în Siria - general (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Întrebat de preşedintele comisiei Forţelor armate din Senatul american, amiralul Stavridis a răspuns "da" la întrebarea dacă unele ţări iau în considerare posibilitatea de a elimina apărarea antiaeriană siriană.
Dar "Alianţa a decis că a urma aceeaşi succesiune de operaţiuni ca pentru Libia" în 2011, unde NATO a intervenit pe baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, a unei susţineri din partea ţărilor din regiune şi a unui acord între cele 28 de state membre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"Noi suntem pregătiţi, dacă ni se cere, să ne angajăm aşa cum s-a întâmplat în Libia", a asigurat el, precizând că în acest stadiu acţiunile statelor membre au la bază decizii naţionale.
Citeşte şi:
CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase masacre şi atentate comise în Siria în doi ani de conflict
Singurul rol al NATO în conflictul sirian se limiează la mobilizarea bateriilor antirachetă Patriot de-a lungul frontiere turce pentru a evita o intruziune aeriană sau vreo lansare de rachete din Siria.
"Situaţia în Siria este din ce în ce mai rea: 70.000 de morţi, un milion de refugiaţi determinaţi să părăsească ţara, probabil alte 2,5 milioane de persoane care s-au mutat dintr-o zonă în alta a ţării şi niciun sfârşit la orizont pentru acest război civil brutal", a deplâns şeful forţelor militare ale NATO.
Ajutarea rebeliunii siriene "ar contribui la scoaterea din impas şi la a pune capăt regimului (Bashar al-)Assad", a apreciat el, adăugând că aceasta este o "opinie personală".
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, la rândul său, cu o zi înainte că Alianţa Nord-Atlantică nu vrea să se amestece în dezbaterea privind furnizarea de arme rebelilor sirieni.
Problema referitoare la ridicarea embargoului privind armele, cerută de Franţa şi Marea Britanie, "nu priveşte NATO" şi "eu nu intenţionez să mă amestec, în niciun fel, în discuţiile din cadrul Uniunii Europene", a declarat el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Regimul din Siria avertizează că ar putea ataca poziţii ale insurgenţilor pe teritoriul Libanului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe