Ungaria anunţă că îşi va înăspri legislaţia împotriva imigraţiei ilegale. Peste 2.000 de imigranţi ilegali, reţinuţi de autorităţile ungare

Ungaria îşi va înăspri legislaţia împotriva imigraţiei ilegale şi a traficanţilor de persoane, a anunţat Robert Repassy, secretar de stat în Ministerul de Justiţie, relatează MTI. Un anunţ făcut marţi de poliţia din Ungaria indică un număr de peste 2.000 de imigranţi ilegali reţinuţi de autorităţile ungare.

Urmărește
743 afișări
Imaginea articolului Ungaria anunţă că îşi va înăspri legislaţia împotriva imigraţiei ilegale. Peste 2.000 de imigranţi ilegali, reţinuţi de autorităţile ungare

Ungaria anunţă că îşi va înăspri legislaţia împotriva imigraţiei ilegale (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Guvernul de la Budapesta va prezenta noi legi care pot oferi o barieră "legală" la frontiera Ungariei, pe lângă cea "fizică", a afirmat Repassy marţi, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune M1.

Reglementările din Codul Penal privind traficul de persoane vor fi înăsprite, dar procedurile pentru procesarea dosarelor imigranţilor se vor desfăşura mai rapid şi mai eficient, a adăugat el.

Secretarul de stat a menţionat că aceste proceduri în justiţie pot fi grăbite şi pot fi contestate prin apel.

Bence Tuzson, purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz, a declarat în aceeaşi emisiune că noua legislaţie va face imigraţia ilegală şi avarierea gardului de la frontieră infracţiuni penale. Legea va prevedea de asemenea pedepse mai aspre pentru traficul de persoane, a adăugat el.

Guvernul ungar a alocat 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanţă de 175 de kilometri, şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor, în condiţiile în care, până în prezent, în cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari.

Peste 2.000 de imigranţi ilegali, reţinuţi de autorităţile ungare

Ungaria deţine recordul în privinţa numărului de imigranţi reţinuţi care au încercat să pătrundă în mod ilegal în ţară, după ce aproximativ 5.000 de refugiaţi au trecut duminică din Macedonia în Serbia, informează agenţia de ştiri Bloomberg.

Autorităţile ungare au anunţat că au reţinut, luni, 2.093 de imigranţi, care au încercat să pătrundă pe teritoriul ţării pe la frontiera cu Serbia. Dintre imigranţii reţinuţi, cei mai mulţi sunt cetăţeni sirieni, afgani şi bangladezi.

Anunţul a fost făcut marţi, fiind postat pe site-ul poliţiei ungare. În oraşul Csongrad, din sudul Ungariei, un punct de tranzit al imigranţilor care se îndreaptă către ţările din vestul Europei, au fost reţinuţi 1.930 imigranţi, dintre care 309 copii.

Mii de imigranţi au pătruns sâmbătă în Macedonia prin oraşul Gevgelija, aflat la graniţa cu Grecia, forţele de ordine fiind depăşite de situaţie. Potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters, peste 5.000 de imigranţi au ajuns duminică din Macedonia în Serbia, continuându-şi drumul către statele din vestul Europei (Germania, Marea Britanie) prin Ungaria.

Ungaria reprezintă un punct de trecere către zona Schengen. Guvernul ungar se aşteaptă să pătrundă ilegal aproximativ 300.000 de imigranţi pe teritoriul ţării în cursul acestui an, în comparaţie cu cei 43.000 de refugiaţi care au sosit în 2014. Şi Germania estimează că vor veni 800.000 de imigranţi pe teritoriul ţării în cursul acestui an.

În timp ce preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au convocat, luni, o întâlnire de urgenţă pentru a găsi o soluţie în cazul valului uriaş de imigranţi care sosesc în Europa, Ungaria îşi construieşte propriul gard de protecţie de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a împiedica pătrunderea imigranţilor pe teritoriul ungar, ameninţând cu închisoarea refugiaţii.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei ungare Magyar Hirlap şi publicat marţi, că UE ar trebui să suplimenteze bugetul alocat pentru consolidarea controalelor la punctele de frontieră. "Dacă am aveam nevoie de imigranţi, am organiza singuri totul pentru noi", a declarat Lazar, referindu-se la etnicii maghiari care locuiesc în ţările vecine. "Maghiarii trăiesc în jurul nostru, ei au prioritate", a precizat Lazar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici